Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπαράζ εκρήξεων στις 2:30 τα ξημερώματα στην Αθήνα καθώς την ίδια στιγμή εξερράγησαν μηχανισμοί με γκαζάκια στην Αργυρούπολη και το Πεδίον του Άρεως, όπου διαμένουν γνωστός δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης και ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών Βασίλης Ντούμας, αντίστοιχα.

Διαβάστε ακόμη: Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός 19χρονος μετά από επίθεση με μαχαίρι δίπλα στο γήπεδο του Άρη

Όπως ανέφερε ο δεύτερο στην ΕΡΤ «Έγινε έκρηξη και μετά πυρκαγιά, αλλά δεν επεκτάθηκε σε κοντινά αυτοκίνητα. Ευτυχώς δεν κινδύνευσε κανείς δεν υπήρχε κίνηση στο δρόμο εκείνη την ώρα». Αναφερόμενος στις αιτίες της επίθεσης είπε πως πέραν της δημόσιας έκφρασης του λόγου του ως προϊόν της δημοκρατίας δεν μπορεί να σκεφτεί κάτι άλλο. 

«Απειλές υπάρχουν διαχρονικά αλλά εδώ μιλάμε για πράξη που έθεσε σε κίνδυνο ζωές» είπε και αναφέρθηκε σε εκφυλιστικό φαινόμενο και αντίδραση απέναντι σε ανθρώπους που εκφράζουν την άποψή τους. Δεν πτοούν ούτε εμένα, ούτε όσα εκπροσωπώ, είπε και έκανε λόγο για χώρους που δρουν φασιστικά και σχετίζονται με το κέντρο της Αθήνας προσπαθώντας να φιμώσουν απόψεις. «Στηρίζω τη Δημοκρατία, μπορεί κάποιοι να διαφωνούν, αλλά ο αντίλογος δεν είναι η φωτιά και ο κίνδυνος, η Δημοκρατία έχει τρόπους να εκφραστεί» είπε ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και υπάρχει όπως είπε βιντεοληπτικό υλικό αξιοποιήσιμο που θα εξεταστεί από τις αρχές. Μέχρι στιγμής δεν έχε αναλάβει κάποιος την ευθύνη των ταυτόχρονων εκρήξεων.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA