Μενού
  • Α-
  • Α+

Με κάταγμα στο πόδι και μώλωπες στο υπόλοιπο σώμα διακομίστηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας, εργαζόμενος της ΙΒ ΔΟΥ Αθηνών, μετά από επίθεση, που δέχτηκε μέσα στο κτίριο της εφορίας, από πολίτη, επειδή του ζητήθηκε και δεν έδωσε φορολογική ενημερότητα λόγω οφειλών προς το Δημόσιο.

Διαβάστε ακόμη: Δώρα Ζέμπερη: Αναβλήθηκε η δίκη για τη δολοφονία της εφοριακού

Ο πολίτης ζητούσε επίμονα να λάβει φορολογική ενημερότητα, την οποία δεν δικαιούται διότι έχει χρέη προς το Δημόσιο. Μόλις συνειδητοποίησε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να λάβει το αποδεικτικό, δεδομένων των χρεών του, στην αρχή έβρισε χυδαία και στη συνέχεια χτύπησε τον υπάλληλο με μπουνιές και κλωτσιές, οδηγώντας τον στο νοσοκομείο.

Ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, επικοινώνησε αμέσως με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη και τον διοικητή του νοσοκομείου, για να ενημερωθεί σχετικά, ενώ συνομίλησε και με το θύμα της επίθεσης. Επίσης, ενημέρωσε για τη βιαιοπραγία τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Σημειώνεται ότι η πρόκληση σωματικής βλάβης σε υπάλληλο κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του διώκεται αυτεπαγγέλτως και αποτελεί ιδιαίτερα επιβαρυντικό στοιχείο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA