Μενού
  • Α-
  • Α+

Χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν οι τρεις ορειβάτες, των οποίων τα ίχνη χάθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στα Καλάβρυτα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, οι τρεις άνδρες εντοπίστηκαν πίσω από το χιονοδρομικό κέντρο, ενώ στο σημείο υπήρχαν σημάδια χιονοστιβάδας.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Alpha, οι τρεις αναρριχητές έχουν βρεθεί χωρίς τις αισθήσεις τους και στο σημείο σπεύδουν σωστικά συνεργεία και γιατροί προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας τους.  

Οι χιονοδρόμοι είχαν ανέβει το πρωί του Σαββάτου (5/2) στη Στύγα, την πιο ψηλή κορυφή του Χελμού και θα κατευθύνονταν προς την περιοχή της Μαυρόλιμνης. Ωστόσο, μέχρι το βράδυ δεν είχαν επιστρέψει κι έτσι σήμανε συναγερμός τόσο στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων όσο και στις αρμόδιες υπηρεσίες για τον εντοπισμό τους. Στο σημείο έσπευσαν άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων, περιπολικό του Α.Τ. Καλαβρύτων και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή της 6ης ΕΜΑΚ.

Με το πρώτο φως της ημέρας οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύθηκαν, θέτοντας στην προτεραιότητα των ερευνών την περιοχή από τη Μαυρόλιμνη έως τα Υδατα της Στυγός. Από νωρίς το πρωί τα συνεργεία διάσωσης και οι χιονοδρόμοι του χιονοδρομικού κέντρου προσπαθούσαν με drone αλλά και με επίγειες προσπάθειες να εντοπίσουν τους τρεις αναρριχητές. Στις έρευνες προστέθηκε στη συνέχεια και ελικόπτερο του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας - διάσωσης.

«Πολύ έμπειροι ορειβάτες οι αγνοούμενοι στα Καλάβρυτα»

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε σχετικά ο γενικός διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, Αλέξης Αγριος.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πολλά δεδομένα. Έχουμε τρεις πολύ έμπειρους ορειβάτες που ξεκίνησαν χθες να μεταβούν εκτός του κέντρου για παγο-αναρρίχηση. Ο ένας είναι και εκπαιδευτής και από τα πιο γνωστά ονόματα στη χώρα. Είχαμε νυχτερινή λειτουργία στο κέντρο, διαπιστώσαμε όταν κλείναμε ότι υπήρχε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ και ότι ήταν αυτών των τριών ατόμων που δεν είχαν γυρίσει ακόμα. Επικοινωνήσαμε με τους δικούς τους και δεν είχαν δώσει σημάδι ζωής. Εκτοτε είμαστε σε επιφυλακή και σε συντονισμό με την Πυροσβεστική και την Αστυνομία», είπε ο κ. Άγριος. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι καλές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA