Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε οκτώ νέες συλλήψεις προχώρησε αργά το βράδυ της Κυριακής η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη για την υπόθεση της δολοφονίας του Αλκη Καμπανού. Την ίδια ώρα αναζητούνται δύο ακόμη άτομα, εκ των οποίων ο ένας - ο 20χρονος Αλβανός- έχει διαφύγει στην Αλβανία και τον αναζητούν εκεί σε συνεργασία με τις Αρχές στη χώρα. Εξάλλου, σήμερα την πρωί θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή θα βρεθεί και ο 23χρονος που είχε συλληφθεί από τις πρώτες ώρες μετά την επίθεση.

Διαβάστε ακόμη: Αλκης Καμπανός: Το δρεπάνι που χρησιμοποίησαν οι δράστες

Το βράδυ της Κυριακής εκτελέστηκαν τα οκτώ από τα 10 εντάλματα που είχαν στα χέρια τους οι αστυνομικοί. Πρόκειται για πρόσωπα νεαρά σε ηλικία, ως 25 ετών, που ωστόσο ήταν «γνωστά» στις Αρχές καθώς είχαν και στο παρελθόν παραβατικές συμπεριφορές. Οι οκτώ που έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα ώστε να τους απαγγελθούν κατηγορίες. Απαντες θεωρείται πως ανήκουν στον σκληρό πυρήνα των χούλιγκαν και κάποιοι εξ αυτών είχαν συμμετάσχει και σε άλλες επιθέσεις στους δρόμους της πόλης.

Τόσο οι συλληφθέντες όσο και εκείνοι που αναζητούνται είναι οργανωμένοι οπαδοί και μάλιστα σύμφωνα με το thesstoday.gr ο ένας εξ αυτών είναι και πρώην ποδοσφαιριστής καθώς είχε περάσει από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Σύμφωνα δε με το ίδιο ρεπορτάζ ήταν ο οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου που συμμετείχε στην επίθεση τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης. Σημειώνεται πως το άλλο αμάξι, το λευκό, φέρεται να το οδηγούσε ο 23χρονος Αλβανός που άνοιξε και τον χορό των συλλήψεων για την υπόθεση.

Ερευνες και για άλλους εμπλεκόμενους

Οι αξιωματικοί της ασφάλειας σε συνεργασία με ειδικό κλιμάκιο της ΕΥΠ κατάφεραν να «διαβάσουν» τόσο τα στίγματα των κινητών τηλεφώνων όσο και το υλικό που υπήρχε από τις κάμερες της περιοχής. Εκτιμάται μάλιστα πως είναι πολύ πιθανό με τη συγκεκριμένη επίθεση να εμπλέκονται, έμμεσα, και άλλα πρόσωπα πέρα από τους 11 που έχουν ταυτοποιηθεί από τις Αρχές.

Αναζητούν τον 20χρονο Αλβανό

Μεταξύ των δύο ατόμων που αναζητούνται, είναι και ο 20χρονος που φέρεται να διέφυγε στην Αλβανία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 20χρονος πέρασε τα ελληνοαλβανικά σύνορα από την Κρυσταλλοπηγή στις 23:45 την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022, λίγες ώρες μετά τη σύλληψη του 23χρονου. Το ένταλμα σύλληψης εις βάρος του δεν αποκλείεται να γίνει ευρωπαϊκό, δηλαδή διεθνές, σύμφωνα με τον ALPHA. Πληροφορίες αναφέρουν πως τα 10 εμπλεκόμενα άτομα στη δολοφονία του Αλκη δρούσαν με τη μορφή συμμορίας και τρομοκρατούσαν ανθρώπους στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα τα Μέσα της γειτονικής χώρας της παρουσιάζονται πλέον φωτογραφίες του δίχως να καλύπτονται τα χαρακτηριστικά του και δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητάς του. Όπως σημειώνει το top-channel.tv μέχρι το πρωί της Δευτέρας η φωτογραφία του και όλα τα βιομετρικά του στοιχεία αναμένεται να παραδοθούν στις αλβανικές αρχές ώστε να εκδοθεί ύποπτος.

Θεοδωρικάκος: Είναι ζήτημα τιμής

«Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι είναι ζήτημα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία, για τη δικαιοσύνη, για την πολιτεία συνολικά, η έρευνα για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη να φτάσει μέχρι το τέλος. Να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Αυτό ήταν και είναι το καθήκον του κράτους δικαίου και αυτό γίνεται πραγματικότητα τώρα. Άμεση απόδοση δικαιοσύνης και πρωτοβουλίες για να μπει τέλος σε αυτή την παράλογη βία και τον χουλιγκανισμό», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA