Μενού
  • Α-
  • Α+

Η διαλεύκανση της δολοφονίας του Αλκη Καμπανού έχει πάρει τον δρόμο της, η υπόθεση βρίσκεται πια σε προχωρημένο στάδιο, οι απολογίες των συλληφθέντων, δίνουν καθημερινά και νέα στοιχεία για τον τρόπο που έδρασαν και οι μαρτυρίες, τα ντοκουμέντα με βίντεο και φωτογραφίες από το στυγερό έγκλημα, έρχονται να ολοκληρώσουν το παζλ για την ηθική δικαίωση της οικογένειας του θύματος, αλλά και της ψυχής του 19χρονου φοιτητή.    

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν οι χούλιγκαν της άγριας επίθεσης στον 15χρονο στη νέα παραλία

Την Τετάρτη, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας νέα βίντεο ντοκουμέντο που αποδεικνύουν ότι οι χούλιγκαν οργάνωσαν βήμα - βήμα τη φονική επίθεση στον Αλκη. Σύμφωνα με το MEGA, οι πρώτοι συλληφθέντες, ανάμεσά τους και ο 23χρονος νεαρός, αλβανικής υπηκοότητας, που φέρεται να ήταν ο εγκέφαλος της επίθεσης, τη μοιραία νύχτα βρίσκονταν σε αγώνα βόλεϊ της ομάδας τους, πριν από το φονικό. Μετά το τέλος του αγώνα μετέβησαν στα γραφεία του συνδέσμου τους και από εκεί στο σημείο, όπου και σκότωσαν τον ανυποψίαστο Αλκη. Μάλιστα, στη σημερινή απολογία του ο 23χρονος, υποστήριξε πως όταν επέστρεψε στον σύνδεσμο στο κέντρο της πόλης, αποφάσισαν να κατευθυνθούν στην ευρύτερη περιοχή του Χαρίλαου για να εντοπίσουν φιλάθλους του Αρη και να γίνουν επεισόδια - απάντησης για μια άλλη επίθεση που είχε συμβεί στην πόλη, μερικές μέρες νωρίτερα.

Ο 23χρονος «έδωσε» αυτόν που κρατούσε το δρεπάνι

Η συμμορία των τουλάχιστον 12 ατόμων ήταν έτοιμη ακόμα και να σκοτώσει, τον πρώτο φίλο του Αρη που θα βρισκόταν στον δρόμο της. O 19χρονος Αλκης και η παρέα του είχαν την ατυχία να βρεθούν μπροστά στο «τάγμα» θανάτου. Ο 23χρονος στην απολογία του, δήλωσε χαρακτηριστικά για την άφιξή του στο σημείο του φόνου: «Σταματήσαμε τα δύο αυτοκίνητα που προπορευόμασταν και περιμέναμε επί της οδού Πλαστήρα. Τα άτομα που επέβαιναν στο POLO μας έδωσαν σήμα να κατέβουμε, αυτό σήμαινε ότι είχαν βρεθεί τα άτομα που έψαχναν. Τόσο εγώ όσο και τα άτομα που επέβαιναν στο δικό μου αυτοκίνητο δεν φέραμε όπλα, μαχαίρια ή οποιοδήποτε άλλο όργανο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε θανάσιμο τραυματισμό.

 

Όταν αντιλήφθηκα ότι η κατάσταση είχε ξεφύγει, χωρίς να έχω πραγματικά εικόνα για το τι ακριβώς συνέβαινε στο σημείο της συμπλοκής και βλέποντας να ανεβαίνουν από την Παπαναστασίου οπαδοί του Άρη που φώναζαν και έβριζαν, τρομοκρατημένος φώναξα ''ΠΑΜΕ ΠΑΜΕ''. Τις περισσότερες λεπτομέρειες για την συμπλοκή τις έμαθα αργότερα. Χωρίς να γνωρίζω εκείνη τη στιγμή ότι κάποιος βρέθηκε σε θανάσιμο κίνδυνο. Υστερα από λίγη ώρα επιστρέψαμε όλοι στα γραφεία του συνδέσμου στην Παλαιών Πατρών Γερμανού. Εκεί έφτασαν και τα έτερα άτομα που επέβαιναν στα δύο άλλα αυτοκίνητα μεταξύ των οποίων και ο ΓΚ ο οποίος μπροστά σε όλους μας ανέφερε χαρακτηριστικά ''έκανα μ@@, ξέχασα εκεί το δρεπάνι''. Μετά από λίγη ώρα έφυγα από το σύνδεσμο, μετέβην στο σημείο που είχα αφήσει το αυτοκίνητό μου και οδήγησα με κατεύθυνση την οικία μου».

Ετσι ξεκίνησε η δολοφονική επίθεση

Νέα βίντεο από τη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης στον 19χρονο Αλκη Καμπανό στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Στα στιγμιότυπα που προέρχονται από κάμερα κλειστού κυκλώματος, φαίνονται τα τρία αυτοκίνητα να φτάσουν στην οδό Πλαστήρα.

Η επίθεση στην παρέα του Αλκη Καμπανού κράτησε ένα λεπτό. Το λευκό αυτοκίνητο οδηγούσε ο 23χρονος που συνελήφθη πρώτος, δίπλα του κάθεται ο 20χρονος Αλβανός που παραδέχτηκε ότι τραυμάτισε έναν φίλο του Άλκη Καμπανό στο πόδι. Πέρα των δυο, του 23χρονου και του 20χρονου που παραδέχτηκε την επίθεση, από πίσω ήταν δύο ακόμα άτομα. Στο δεύτερο αυτοκίνητο επέβαιναν επίσης τεσσάρα άτομα, ενώ από το τρίτο ένας δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί.

Παράλληλα, στο βίντεο καταγράφονται τα πρώτα δευτερόλεπτα μετά την επίθεση. Μάλιστα, φαίνεται να χτυπάει κάτι πάνω στα σκαλιά και ακούγεται έντονα ένας μεταλλικός ήχος. Ένας μετά την επίθεση προσπαθεί να κρύψει κάτι στο μπουφάν του μετά την επίθεση. Αυτός που μπαίνει τελευταίος στο αυτοκίνητο έχει τραύμα στο χέρι. Σημειώνεται δε ότι στα πλάνα φαίνεται ότι ξεχνούν να βάλουν χειρόφρενο στο άσπρο αυτοκίνητο, αυτό αρχίζει να τσουλάει και μπαίνει μέσα ένας προκειμένου να το σταματήσει.

Τραβούσαν βίντεο την ώρα που τον μαχαίρωναν

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ένας από τους κατηγορούμενους, τραβούσε βίντεο την δολοφονική επίθεση στον 19χρονο φοιτητή και την παρέα του. «Υπάρχει μία κατάθεση ενός ανθρώπου, ο οποίος μιλάει για ένα βίντεο 15 δευτερολέπτων το οποίο τραβήχτηκε από κάποιον από τους δράστες και απεικονίζει ακριβώς τη στιγμή που οι δράστες μαχαιρώνουν τον Αλκη», αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ της. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ένας από τους κατηγορούμενους στην κατάθεσή του αναφέρει ότι «μετά την επίθεση, κάποιοι από τους οπαδούς δήλωναν ευχαριστημένοι που πήραν μέρος στην επίθεση κι έλεγαν ότι κατάφεραν τον σκοπό τους και ήταν σε καλή κατάσταση...». 

Αλλωστε, είθισται, τα τελευταία χρόνια, οι χούλιγκαν που εφορμούν σε συνδέσμους, γήπεδα, καφετέριες και στέκια αντιπάλων ομάδων, να βιντεοσκοπούν τα πεπραγμένα τους για να έχουν «αποδεικτικά στοιχεία» για το «πέσιμο» και την «επιτυχημένη έκβασή του». Συνήθως, ένας από τις καταδρομικές ομάδες, εκτελεί χρέη «οπερατέρ» για να καταγραφούν τα γεγονότα και να μπουν στην «βιβλιοθήκη» με τα ανάλογα «ντου».

Το υλικό, τις περισσότερες φορές αναρτάται σε λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης, και σε κανάλια στο youtube όπου οι οπαδοί καυχιούνται για τη νίκη που κατάφεραν επί των αντιπάλων χούλιγκαν, οι οποίοι συνήθως θα ψάξουν για εκδίκηση με τον φαύλο κύκλο να μην σπάει ποτέ. Ενίοτε, την πληρώνουν και παιδιά όπως ο Αλκης που βρίσκονται στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή.

Τεστ DNA για να βρεθούν οι φυσικοί αυτουργοί

Διάταξη για την υποβολή σε τεστ DNA όλων των συλληφθέντων στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του Αλκη Καμπανού, εξέδωσε η 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ώστε να πιστοποιήσει τον βαθμό συμμετοχής του καθενός εμπλεκομένου. Το DNA θα συγκριθεί με το γενετικό υλικό στα πειστήρια, δηλαδή στο δρεπάνι και στο μαχαίρι, που έχουν κατασχεθεί από την αστυνομία, καθώς εντοπίστηκαν στον τόπο της δολοφονίας του 19χρονου. Με τον τρόπο αυτό οι ανακριτικές αρχές, θεωρούν ότι θα ταυτοποιήσουν τους φυσικούς αυτουργούς, αυτούς δηλαδή που έκοψαν το νήμα της ζωής του άτυχου νεαρού. Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορμή για τη διάταξη ήταν το αίμα που βρέθηκε στην πόρτα του αυτοκινήτου του, μάρκας Citroen. Επειτα από αυτή την εξέλιξη, γενετικό υλικό πρόκειται να ληφθεί από όλους τους συλληφθέντες προκειμένου να φανεί σε ποιον ανήκει.

Φωτογραφίες - ντοκουμέντο με τους δράστες να χτυπούν ξαπλωμένο νεαρό

Στο μεταξύ, σκληρές εικόνες που έρχονται πιθανότατα από κάμερα κλειστού κυκλώματος δημοσιεύει η ιστοσελίδα piraeuspress.gr και στις οποίες απεικονίζονται δύο νεαροί που φέρονται να χτυπούν τον Αλκη Καμπανό, ο οποίος είναι ξαπλωμένος στο πεζοδρόμιο και δέχεται τα άνανδρα χτυπήματα των φερόμενων ως δολοφόνων του. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι εν λόγω φωτογραφίες μπορεί να είναι από την επίθεση των κατηγορούμενων χούλιγκαν σε άλλο επεισόδιο οπαδικής βίας, για το οποίο κατηγορούνται, το 2019.

Στα δυο στιγμιότυπα, που έχουν «κοπεί» από τα βίντεο, φαίνονται ξεκάθαρα δυο άτομα να επιτίθενται με μανία σε ένα νεαρό που κείτεται στο πεζοδρόμιο. Μάλιστα, είναι εμφανές στη δεύτερη φωτογραφία ότι ο ένας άντρας κρατά στο χέρι του αιχμηρό αντικείμενο, με το οποίο φαίνεται να τραυματίζει το νεαρό που είναι πεσμένος στο έδαφος που φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία. Από τις εικόνες δεν είναι ξεκάθαρο αν πρόκειται για πλάνα από τη δολοφονική επίθεση στον Αλκη Καμπανό ή αν πρόκειται για την επίθεση των κατηγορούμενων χούλιγκαν σε άλλο άτομο το 2019.

«Φώναζε βοήθεια δεν μπορώ πονάω»

Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των φίλων του Αλκη Καμπανού που δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Θυμούνται πως οι δράστες κρατούσαν μαχαίρι και «δρεπάνι 30-40 εκατοστών». «Προσπάθησα να σηκώσω τον Αλκη», λέει ένας από τους φίλους του και περιγράφει πως έτρεχε πολύ αίμα. Ο άλλος φίλος κατέθεσε πως τον Αλκη χτυπούσαν ταυτόχρονα τέσσερα άτομα και τόνισε πως «ήταν αυτός που ερχόταν λιγότερο από όλους μας στο γήπεδο. Ποτέ δεν μπλεχτήκαμε σε καυγάδες και φασαρίες».

Στο κείμενο που ξεπερνά τις 100 σελίδες περιλαμβάνονται ανατριχιαστικά ντοκουμέντα που βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας, αλλά και οι σοκαριστικές περιγραφές των φίλων του Άλκη.

«Έβαλα τα χέρια μου στο ύψος των πλευρών μου για να προστατευτώ και αυτός με το μαχαίρι άρχισε να με καρφώνει στα πόδια. Άκουσα τον Άλκη να ουρλιάζει: "Βοήθεια, δε μπορώ, πονάω". Γύρισα είδα τον Άλκη πεσμένο στο πεζοδρόμιο και τέσσερα άτομα από πάνω να τον χτυπάνε. Εγώ προσπάθησα να πηδήξω από τα σκαλιά επάνω στον Άλκη για να τον σώσω από τα χτυπήματα προστατεύοντας τον με το σώμα μου αλλά με κράτησαν τρία άτομα και εκεί έφαγα μία ροπαλιά στο κεφάλι και κόντεψα να λιποθυμήσω. Τότε με κάρφωσε και πάλι αυτός με το μαχαίρι. Έπεσα από τα σκαλιά δίπλα στον Άλκη και αυτοί έφυγαν. Προσπάθησα να σηκώσω τον Άλκη. Κατάφερε για λίγο να σταθεί στα πόδια του αλλά μετά από δύο μέτρα ξαναέπεσε κάτω. Προσπαθούσα να του μιλήσω αλλά δεν επικοινωνούσε», κατέθεσε φίλος του Αλκη Καμπανού.

Προφυλακίστηκαν οι δύο συλληφθέντες μετά τις απολογίες τους

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο συλληφθέντες που απολογήθηκαν σήμερα, Τετάρτη (9/2) σχετικά με τη δολοφονία του Αλκη. Οι δύο κατηγορούμενοι, 20 και 21 ετών, φαίνεται πως έφτασαν στο σημείο του αιματηρού επεισοδίου με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 23χρονος, πρώτος συλληφθείς για την υπόθεση και ήδη προσωρινά κρατούμενος. Ο 21 ετών Ελληνας υποστήριξε ότι δεν είχε ενεργό συμμετοχή ούτε στη δολοφονία του άτυχου φοιτητή ούτε στον τραυματισμό των δύο φίλων του. «Πήγαμε στην περιοχή (της Χαριλάου) γιατί ξέραμε ότι υπάρχει σύνδεσμος και ότι είναι εκεί οπαδοί. Βγαίνοντας από το αυτοκίνητο βλέπω σφοδρότατα χτυπήματα και ροπαλιές με ιδιαίτερη ένταση. Αντιλήφθηκα ότι θα εκτραπεί η κατάσταση και πιθανόν να οδηγήσει σε μοιραία αποτελέσματα.

Γι' αυτό το λόγο επέστρεψα στο αυτοκίνητο. Είδα κάποιους να φέρουν μαχαίρια και κάποιους όχι» φέρεται να είπε ο κατηγορούμενος. Ο ίδιος, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, δήλωσε μετανιωμένος για το συμβάν. «Δεν ξέρω πως θα ζήσω από ‘δω και πέρα γνωρίζοντας ότι είμαι μέρος αυτού που συνέβη» είπε στην ανακρίτρια. Είχε προηγηθεί η απολογία του 20χρονου συγκατηγορούμενού του, με καταγωγή από την Αλβανία, ο οποίος αποδέχθηκε την εμπλοκή του στο επεισόδιο, όχι όμως ότι επιτέθηκε στον 19χρονο. «Είχα συμπλοκή με ένα από τα παιδιά που τραυματίστηκαν» και συγκεκριμένα με «αυτόν που είχε στο χέρι του ένα κράνος». Όπως είπε «με χτύπησε με το κράνος και τον τραυμάτισα με το μαχαίρι δύο φορές στο πόδι». Ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν ομόφωνα την προφυλάκισή τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA