Μενού
  • Α-
  • Α+

Προτού καν παραδοθεί στο αστυνομικό τμήμα Κορυτσάς ο 20χρονος, ο οποίος αμέσως μετά τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη Καμπανού, το έσκασε στην Αλβανία για να κρυφτεί, έκανε τις πρώτες του δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Διαβάστε ακόμηΠατέρας Αλκη Καμπανού: Δέχομαι τη συγγνώμη των δραστών, θα ήθελα να τους συλλυπηθώ γι' αυτό που έκαναν

Μιλώντας αποκλειστικά στην εκπομπή T-Live, ο 20χρονος Αλβανός, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα παρακολουθούσε από τις ειδήσεις και ενημερωνόταν πλήρως για την έκβαση της υπόθεσης της δολοφονίας του 19χρονου Αλκη Καμπανού, υποστηρίζει τώρα στις δηλώσεις του ότι θα μιλήσει στον ανακριτή για όλα όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ που ο 19χρονος Αλκης έπεφτε νεκρός από τις μαχαιριές των χούλιγκαν λίγα μόλις μέτρα μακριά από του Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη

Ο 20χρονος Αλβανός που κρύφτηκε στην Κορυτσά αλλά παραδόθηκε στους αστυνομικούς της Αλβανίας - μετά την έκδοση του διεθνούς εντάλματος σύλληψης - αναφέρει τώρα ότι: «αυτό που ζω είναι μια μεγάλη περιπέτεια για τη ζωή μου. Φοβάμαι πολύ», λέει χωρίς να διευκρινίζει τι φοβάται στο ερώτημα που του γίνεται και λέει ότι θα μιλήσει στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της δολοφονίας του Αλκη Καμπανού

Με γυρισμένη την πλάτη του στην κάμερα ο 20χρονος που φέρεται να παραδέχθηκε στους αστυνομικούς ότι «ήμουν στο περιστατικό αλλά δεν ήμουν αυτός που σκότωσε τον Αλκη», σημειώνει ότι δεν τον βοήθησε κανείς να διαφύγει από την Ελλάδα αλλά ήταν μια απόφαση που πήρε ο ίδιος. «Μίλησα στην οικογένειά μου για όσα έγιναν στην Αλβανία. Δεν είχα πει τίποτα στην Ελλάδα», προσθέτει ο 20χρονος. 

Ο ίδιος - παρά το γεγονός ότι κρυβόταν όλο αυτό το χρονικό διάστημα - είναι πλήρως ενημερωμένος για την υπόθεση. Κι αυτό γιατί λέει χαρακτηριστικά: «Εχω καταλάβει για το ένταλμα σύλληψης από τις ειδήσεις. Γνωρίζω ότι όλοι έχουν προφυλακιστεί». Φτάνει, μάλιστα, στο σημείο να πει τώρα ότι «ειλικρινά, λυπάμαι για όλα. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στη μνήμη του παιδιού που έχασε τη ζωή του». Στο ερώτημα, δε, τι θα έκανε αν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω, αναφέρει: «Δεν θα πήγαινα στο γήπεδο ξανά, γιατί η οπαδική βία έχει φτάσει στα άκρα».

Ο 20χρονος θα κρατηθεί στο Α.Τ. Κορυτσάς στην Αλβανία μέχρι την έκδοσή του στην Ελλάδα. Την Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου, αναμένεται να τον επισκεφθεί ο δικηγόρος του, Π. Σπυράτος, ο οποίος πριν την παράδοση του 20χρονου στις Αρχές δήλωνε: «Είναι συντετριμμένος για το γεγονός. Είναι η μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής του. Ο εντολέας μου είχε περιφερειακό ρόλο. Εκφράζει τα συλλυπητήρια του. Το γεγονός ότι εμφανίζεται μόνος του έχει ενδιαφέρον. Έχει να δώσει εξηγήσεις όσον αφορά το ρόλο του».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA