Μενού
  • Α-
  • Α+

Το φαινόμενο της Πανσέληνου του Φεβρουαρίου που διαρκεί τρεις ημέρες, κορυφώνεται απόψε, Τετάρτη 16/2, καθώς απόψε στις 18:56 θα παρακολουθήσουμε το τελευταίο γεμάτο φεγγάρι του μήνα. Η Σελήνη θα εμφανίζεται πλήρης για περίπου τρεις ημέρες, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης έως τα μεσάνυχτα το βράδυ της Πέμπτης. Η επόμενη πανσέληνος θα είναι στις 18 Μαρτίου 2022.

Διαβάστε ακόμη: Αργίες 2022: Πότε πέφτουν Απόκριες, Καθαρά Δευτέρα και... Τσικνοπέμπτη

Ονομάζεται και «Πανσέληνος του χιονιού» λόγω της πυκνής χιονόπτωσης και της χιονοθύελλας που κατά κανόνα εμφανίζεται τον μήνα Φεβρουάριο στη Βόρεια Αμερική και πήρε το όνομά της από τους ιθαγενείς κατοίκους της Αμερικής. Ήταν επίσης, γνωστή και ως «φεγγάρι της πείνας», επειδή το κυνήγι ήταν δύσκολο λόγω του χιονιού και του κρύου, αλλά και «πανσέληνος της αρκούδας», γιατί τα ζώα αυτά έβγαιναν αναζητώντας φαγητό.

Η συγκεκριμένη πανσέληνος είναι ιδιαίτερα σημαντική σε άλλους πολιτισμούς. Σηματοδοτεί τον Māgha Pūjā, ένα σημαντικό βουδιστικό φεστιβάλ που γιορτάζει τον Βούδα. Για τους Ινδουιστές, είναι η Magha Purnima, και όπου Μάγκα είναι ένας μήνας λιτότητας, πραγματοποίησης πράξεων φιλανθρωπίας και τελετουργικού μπάνιου σε ένα ιερό ποτάμι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA