Μενού
  • Α-
  • Α+

Εσωτερική «οδηγία» για εκδίωξη αστέγων από την υπεύθυνη ανθρώπινου δυναμικού της γνωστής αλυσίδας βιβλιοπωλείου εστάλη προς το κατάστημα της οδού Σταδίου, επειδή οι άστεγοι που βρίσκουν καταφύγιο εκεί τις νύχτες τους χαλάνε τη βιτρίνα. Συγκεκριμένα η υπεύθυνη της αλυσίδας βιβλιοπωλείων καλούσε τον διαχειριστή του κτηρίου να αποτρέπει στους άστεγους να κοιμούνται έξω από το κτήριο, προχωρώντας μάλιστα και σε απάνθρωπα μέσα όπως βρέξιμο των εξωτερικών χαλιών. Το email δημοσιοποιήθηκε, με αποτέλεσμα να προκληθεί πλήθος αντιδράσεων.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Κρατούσε ομήρους, τους χτυπούσε κι απειλούσε να τους ανατινάξει με φιάλη υγραερίου

Αναλυτικά το email: 

«Καλησπέρα, εύχομαι το μήνυμα να σας βρίσκει καλά. Ενημερώστε του θυρωρούς να αποτρέπουν τους άστεγους να κοιμούνται έξω από το μέγαρο. Εμείς χθες τους το είπαμε και μάλιστα πλύναμε τη μοκέτα για να είναι βρεγμένη η περιοχή. Προφανώς αργά το βράδυ επέστρεψαν, αν δείτε προσεχτικά τη μοκέτα θα διαπιστώσετε ότι κοιμούνται στα βρεγμένα. Τη βδομάδα που μας πέασε είχα ένα RDV με τον υπεύθυνο των ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ όπου το φθινόπωρο θα βρίσκονται στο κτίριο δίπλα μας. Σε λίγες εβδομάδες θα ξεκινήσουν να το φτιάχνουν για να εγκατασταθούν και όπως μου είπε θα έχουν security, συνεπώς όλη η προίκα των αστέγων θα έρθει σιγά σιγά σε εμάς.  Φοβάμαι ότι οι θυρωροί δεν θα κάνουν κάτι. Από τη στιγμή που λέμε ότι το κτήριο έχει φύλαξη θα έπρεπε να φροντίζουν για την εικόνα μας. Πληρώνουμε κοινόχρηστα και μάλιστα υψηλά. Κανονικά η φύλαξη θα έπρεπε να είναι από επαγγελματίες security. Δείτε και ενημερώστε μας. Εμείς από αύριο θα ενεργοποιήσουμε τη σειρήνα. Ευχαριστώ πολύ. 

H απάντηση της υπεύθυνης τμήματος 

«Το μήνυμα ήταν προσωπικό, το έστειλα εγώ στον διαχειριστή της οικοδομής, δεν ήταν δημόσιο» ανέφερε η υπεύθυνη στο Τμήμα Εμπορικής Διεύθυνσης, στο Τhe Press Project. Και συνέχισε: «Ελάτε από δω και δείτε που μαζεύω τα σκ... εγώ η ίδια κι όχι οι θυρωροί που πρέπει να το κάνουν. Οι άστεγοι δεν πάνε στον δήμο που τους δίνει φαγητό, εδώ και μήνες κοιμούνται εδώ, έχουν κάνει κατάληψη και ο πελάτης μου λέει “πώς θα περάσω για να πάρω το πικάπ μου;”. Δεν έχω θέμα να κοιμηθούν, αλλά έχουν κάνει κατάληψη. Έχουν όλη την προίκα τους. Η πολλή Δημοκρατία κάνει κακό».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA