Μενού
  • Α-
  • Α+

Χαλαρώνουν τα μέτρα κατά του κορονοϊού. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, αυξάνεται η χωρητικότητα στα γήπεδα στο 50%, πέρασαν οι σχολικές εκδρομές και οι όρθιοι στη διασκέδαση, ενώ οι ειδικοί αποφάσισαν και χαλάρωση στην τηλεργασία. 

Διαβάστε ακόμη: Ηλίας Μόσιαλος - Κορονοϊός: Ο εμβολιασμός μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης του συνδρόμου Long Covid

Οπως έγραψε το Reader, αφού πρώτα «κλείδωσε» η αύξηση της χωρητικότητας στο 50% για τα ανοιχτά γήπεδα, αλλά και η επιστροφή των σχολικών εκδρομών, το επόμενο μέτρο που εγκρίθηκε ήταν και η παρουσία ορθίων στη διασκέδαση, δίνοντας μια ακόμη πνοή ελευθερίας. Παράλληλα, οι ειδικοί εισηγήθηκαν και την επανέναρξη των σχολικών εκδρομών, ενώ η επιτροπή, ήταν αρνητική για τα καρναβάλια, αλλά θετική για την τέλεση συνεδρίων για τον τουρισμό.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, να παρακολουθεί τη σύσκεψη της επιτροπής των ειδικών μέσω τηλεδιάσκεψης, καθώς πρόσφατα βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Η δήλωση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη: «Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, κατόπιν αιτήματος της Κυβέρνησης, εισηγήθηκε την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%.

Σε αυριανή της συνεδρίαση η επιτροπή θα εξετάσει επιμέρους αιτήματα. Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 19.02.22».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA