Μενού
  • Α-
  • Α+

Ραγδαίες αναμένονται να είναι σήμερα και αύριο οι εξελίξεις στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού. Σήμερα, Πέμπτη (17/2), θα απολογηθεί ενώπιον των δικαστικών Αρχών ο 22χρονος οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου, που έγινε γνωστός ως «Ντίνος», ενώ πιθανότατα αύριο οι φίλοι του Αλκη που ήταν μαζί του τη μοιραία νύχτα θα κληθούν να αναγνωρίσουν τους 12 κατηγορουμένους.

Διαβάστε ακόμη: Δολοφονία Αλκη Καμπανού: Παρέμβαση Πλιώτα στην ανακρίτρια για άμεση και εντατική διερεύνηση της υπόθεσης

Παράλληλα, πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αργά χθες το βράδυ ανέφεραν πως βρέθηκε και το μαχαίρι τύπου «karambit» που έκοψε το νήμα της ζωής του άτυχου 19χρονου.

Τα αλληλοκαρφώματα και το «karambit»

Μέχρι στιγμής, κομβικής σημασίας θεωρείται η απολογία του 25χρονου «Αθηναίου» ο οποίος είπε ότι ο 21χρονος, ο οποίος τον είχε υποδείξει ως δράστη της δολοφονίας, ήταν αυτός που χτύπησε τον Αλκη με το δρεπάνι.

Ο 25χρονος κυνικά ομολόγησε πως κατάφερε «δυο τσιμπιές» στο πόδι ενός εκ των θυμάτων της επίθεσης αλλά αυτός δεν ήταν ο Αλκης και στη συνέχεια πέταξε το μαχαίρι τύπου «karambit» που κρατούσε σε μια ερημική τοποθεσία.

Χθεσινοβραδινές πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ανέφεραν πως το απόγευμα της Τετάρτης βρέθηκε στην περιοχή των κοιμητηρίων της Θέρμης κοντά σε μια γέφυρα ένα μαχαίρι τύπου «karambit» και ήδη έχει μεταφερθεί και εξετάζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται πως ο 21χρονος που «κάρφωσε» τον «Αθηναίο», μέσω του δικηγόρο του, Απόστολου Λύτρα, είχε «υποδείξει την ερημική περιοχή που το παράτησαν μετά το περιστατικό».

Το karambit ή kerambit είναι ένα μικρό ινδονησιακό κυρτό μαχαίρι που μοιάζει με νύχι από τον λαό Minangkabau της Δυτικής Σουμάτρας. Το «karambit» είναι ένα από τα όπλα που χρησιμοποιούνται συνήθως στο pencak silat, που είναι ινδονησιακή πολεμική τέχνη. Όπως με τα περισσότερα όπλα της περιοχής, ήταν αρχικά ένα γεωργικό εργαλείο που σχεδιάστηκε για το ξερίζωμα, το αλώνισμα και το φύτεμα ρυζιού στο μεγαλύτερο μέρος της νησιωτικής Νοτιοανατολικής Ασίας. Η ιδιαιτερότητα του μαχαιριού είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως σιδερογροθιά, καθώς το δαχτυλίδι που περιέχει για να στηρίξει ο κάτοχος το μαχαίρι στο χέρι του, μπορεί να προκαλέσει ζημιά στον αντίπαλο ακόμα και με γρονθοκόπηση. Επίσης, με τη χρήση του δαχτυλιδιού, δύσκολα μπορεί να αφοπλιστεί.

Απολογείται ο Ντίνος και γίνεται άρση του τηλεφωνικού απορρήτου

Παράλληλα, σημαντικές αναμένονται και οι εξελίξεις σε ότι αφορά και σε ένα άλλο μέτωπο της υπόθεσης που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Σύμφωνα με τον δικηγόρο των φίλων του Άλκη, έχει γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, επομένως αναμένονται και από εκεί νέα καθοριστικά στοιχεία. Από εκεί θα ακουστούν οι συνομιλίες μεταξύ των 12 κατηγορούμενων που έγιναν μετά τη δολοφονική επίθεση, και είναι πιθανό να αποκαλυφθεί ο ρόλος του καθενός. Την ίδια ώρα σε εξέλιξη είναι και η εργαστηριακή εξέταση του DNA που λήφθηκε από τους κατηγορούμενος και το οποίο θα συγκριθεί με ότι γενετικό υλικό βρήκαν οι αστυνομικοί στα όπλα, τα αυτοκίνητα και τον τόπο του εγκλήματος.

Τέλος, πιθανότατα αύριο Παρασκευή, οι 4 φίλοι του Άλκη που ήταν παρόντες στη δολοφονία και δέχτηκαν και εκείνοι επίθεση στην περιοχή Χαριλάου θα μεταβούν στην αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης και εκεί θα αντικρίσουν για πρώτη φορά από κοντά τους 12 κατηγορούμενους προκειμένου να τους αναγνωρίσουν έναν, έναν και ενδεχομένως να αναφέρουν αστυνομικούς άγνωστες μέχρι στιγμής λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με εκείνα τα δραματικά λεπτά.

Υπενθυμίζεται πως οι 12 παραμένουν κρατούμενοι στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, διώκονται για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή, όπως επίσης για οπλοκατοχή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA