Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια από τις πιο σημαντικές ημέρες στο δρόμο προς την πλήρη εξιχνίαση της άγριας δολοφονίας του Άλκη Καμπανού καθώς οι 12 κατηγορούμενοι της υπόθεσης θα βρεθούν απέναντι από τους τέσσερις φίλους του άτυχου 19χρονου που κατάφεραν και γλίτωσαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νεαροί θα πάνε στο αστυνομικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης και εκεί μέσα από έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα κληθούν να αναγνωρίσουν έναν προς έναν τους κατηγορούμενους σε μια διαδικασία που αναμένεται να πάρει πολλή ώρα αλλά θα ρίξει φως σε σκοτεινά ακόμα σημεία της υπόθεσης αφού υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ξεκαθαριστεί ποιος έκανε τι τη μοιραία βραδιά στην περιοχή του Χαριλάου.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την άγρια δολοφονία ελπίζουν να πάρουν τις απαντήσεις που ζητούν και σε συνδυασμό με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA να καταλήξουν και να καθορίσουν τον ρόλο που είχε κάθε ένας από τους κατηγορούμενους. Το βασικότερο και κυριότερο ζητούμενο είναι να αποκαλυφθεί ποιος ήταν αυτός που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον Άλκη.

Διαβάστε ακόμη: Νέο επεισόδιο οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη: Χτύπησαν φίλαθλο και εξαφανίστηκαν

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ή τα πρώτα αποτελέσματα του DNA έχουν δώσει κάποιες απαντήσεις. Φαίνεται, λοιπόν, πως γενετικό υλικό που βρέθηκε στο δρεπάνι ταιριάζει τόσο με του Άλκη όσο και με ένός ακόμα φίλου του που είχε χτυπήσει πιο ελαφρά. Αυτό σημαίνει πως χρησιμοποιήθηκε σε δυο άτομα. Τώρα, αυτό που μένει είναι να διαπιστωθεί από τη σημερινή διαδικασία ποιος το κρατούσε.Στο στειλιάρι που βρέθηκε εντοπίστηκε επίσης DNA του Άλκη και δακτυλικό αποτύπωμα ενός εκ των προφυλακισμένων. Σε ότι αφορά το μαχαίρι τύπου καράμπιτ ακόμα βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια και τα αποτελέσματα αναμένονται σύντομα.

Προφυλακίστηκε και ο «Ντίνος»

Αργά το βράδυ της Πέμπτης ολοκληρώθηκαν και οι προφυλακίσεις αφού την ίδια τύχη με τους υπόλοιπους 11 είχε και ο «Ντίνος» ο οποίος μετά την απολογία του, που κράτησε παραπάνω από τρεις ώρες, οδηγήθηκε και αυτός στα κρατητήρια της ΓΑΔΘ. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, είπε πως εκείνος έμεινε στο αυτοκίνητο και δεν βγήκε καθόλου από αυτό, πως γνωρίζει μόνον τον 25χρονο (τον λεγόμενο και «Αθηναίο» που κρατούσε το μαχαίρι τύπου καράμπιτ) και πως τους άλλους δυο που μπήκαν στο αυτοκίνητο δεν τους γνώριζε (μεταξύ αυτών μπήκε στο αυτοκίνητο και ο 21χρονος που είχε το δρεπάνι). «Δεν ήξερα εάν είχαν κάτι στα χέρια τους» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως δεν είναι οργανωμένος οπαδός και ποτέ του δεν έχει συμμετάσχει σε επεισόδια αθλητικής ή άλλης μορφής βίας. Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα που ομόφωνα αποφάσισαν την προσωρινή του κράτηση.

Συνεχίζεται το μυστήριο με τον «μεγάλο»

Ο δικηγόρος του 23χρονου που είχε συλληφθεί πρώτος για την υπόθεση, Θεόδωρος Σιμόπουλος, μίλησε χθες για τη διαδικασία αναγνώρισης των κατηγορουμένων από τους τέσσερις φίλους του Άλκη, ενώ όταν ρωτήθηκε για τον «μεγάλο» στον οποίο έκανε αναφορά ο πελάτης του στην απολογία τους είπε πως το πρόσωπο αυτό δεν έχει σχέση με το επεισόδιο. «Είναι το πρόσωπο που μετά τη λήξη του επεισοδίου τον μετέφερε στο αυτοκίνητο που είχε παρκάρει στην περιοχή της Τούμπας. Είναι στο χέρι της ανακρίτριας αν θα κληθεί να καταθέσει»,

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA