Μενού
  • Α-
  • Α+

Στα εμβόλια Novavax και Sanofi αναφέρθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για δύο εμβόλια κατά του κορονοϊού που αναμένονται να έρθουν στην Ελλάδα τα οποία είναι διαφορετικής τεχνολογίας με από εκείνα που χορηγούνται αυτή τη στιγμή. Το Novavax συστήνεται για βασικό εμβολιασμό, σύμφωνα με την κυρία Θεοδωρίδου. Από την άλλη, για το εμβόλιο της Sanofi, «στόχος, βάσει των κλινικών μελετών, είναι να χρησιμοποιείται ως αναμνηστική δόση, ανεξάρτητα από το είδος και τον τύπο των εμβολίων που έχουν χρησιμοποιηθεί για τον βασικό εμβολιασμό».

Η κυρία Θεοδωρίδου τόνισε πως μόνο με τον εμβολιασμό θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Όπως εξήγησε, επικρατεί μια διάχυτη αισιοδοξία αλλά υπογράμμισε πως ο τομέας των εμβολιασμών δεν επιδέχεται χαλάρωση και μόνο έτσι θα οδηγηθούμε στη βαθμιαία επιστροφή στην κανονικότητα. Ωστόσο, τόνισε πως «δεν αποκλείεται η επανεμφάνιση ενός νέου επιδημικού κύματος».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA