Μενού
  • Α-
  • Α+

Το μεσημέρι της Tετάρτης, όπως αναμενόταν, έφτασε στο λιμάνι του Αστακού το Euroferry Olympia στο εσωτερικό του οποίου συνεχίζουν να αγνοούνται 10 άνθρωποι, όλοι τους οδηγοί φορτηγών. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία της πρόσδεσης του πλοίου, που θα πάρει αρκετή ώρα γιατί γίνεται από ρυμουλκά και με πολύ χαμηλές ταχύτητες, τότε θα μπουν και πάλι στο εσωτερικό του τα μέλη της ΕΜΑΚ. 

Αρχικά θα μετρηθεί η θερμοκρασία που υπάρχει ιδιαίτερα σε χώρους που ήταν σφραγισμένοι και δεν έχουν πλησιάσει μέχρι τώρα διασώστες, ενώ στη συνέχεια θα επιχειρηθεί να ανοίξουν τον καταπέλτη προκειμένου στελέχη της Πυροσβεστικής να ξεκινήσουν εκ νέου την επιχείρηση έρευνας. Στο λιμάνι περιμένουν μέλη της πυροσβεστικής καθώς και πυροσβέστες της 5ης και 6ης ΕΜΑΚ.

«Χάθηκε χρόνος» λέγε συγγενείς αγνοουμένων

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι καταγγελίες των συγγενών των εγκλωβισμένων που πέντε ημέρες τώρα δεν έχουν κανένα νέο για τους ανθρώπους τους. Υπήρξε μάλιστα αντίδραση στο άκουσμα της είδησης για τη μετακίνηση του πλοίου καθώς υποστηρίζουν πως έτσι χάθηκαν 15 και πλέον πολύτιμες ώρες όπου δεν επιχειρεί κανείς διασώστης μέσα στο καράβι. 

«Θεωρώ πραγματικά αυτή την απόφαση τελείως εσφαλμένη. Εύχομαι εξαιτίας αυτής της απόφασης να μη θρηνήσουμε πολλά θύματα», δήλωσε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας που εκπροσωπεί οικογένεια. «Οι πιθανότητες λιγοστεύουν μετά τόσες ημέρες», τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας Μπεκιάρη επισημαίνοντας ότι «από την στιγμή που υπάρχουν ακόμα μέσα εγκλωβισμένοι δεν μπορεί να χάνονται 15 ώρες για να ταξιδέψει το πλοίο με δύο μίλια/ώρα. Δεν είναι δυνατόν», πρόσθεσε.

Ο γνωστός δικηγόρος αναφέρθηκε επίσης στην έλλειψη μέτρων ασφαλείας σε επιβατικά και φορτηγά πλοία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μέτρα ασφαλείας στο συγκεκριμένο πλοίο δεν υπήρχαν». Εστίασε επίσης στην κατάθεση του Λευκορώσου οδηγού, που διασώθηκε μόνος του, ο οποίος κατήγγειλε ότι από τους τέσσερις πυροσβεστήρες που βρήκε δεν λειτουργούσε κανένας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA