Μενού
  • Α-
  • Α+

Το μεσημέρι της Κυριακής τελέστηκε το μνημόσυνο των τριών παιδιών στην Πάτρα με επτά κάμερες να έχουν στηθεί έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου. Οι γονείς των παιδιών έφτασαν στην εκκλησία πιασμένοι χέρι - χέρι. Στη συνέχεια ο πατέρας αγκάλιασε από τον ώμο την μητέρα και περπάτησαν με γρήγορο βήμα, ώστε να απομακρυνθούν από τους δημοσιογράφους. Μέσα στην εκκλησία, οι δύο γονείς στέκονταν ο ένας δίπλα από τον άλλον, απέναντι από τις φωτογραφίες της Τζωρτζίνας, της Μαλένας και της Ιριδας. Ο παππούς των κοριτσιών, Ανδρέας Πισπιρίγκος, είπε στους δημοσιογράφους: «Αφήστε μας στον πόνο μας. Δεν θα κάνουμε καμία δήλωση. Περιμένουμε και εμείς τις Αρχές».

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Τα τελευταία 60 λεπτά της Τζωρτζίνας δίνουν απαντήσεις

Μέτρα ασφαλείας στην εκκλησία για το μνημόσυνο των παιδιών στην Πάτρα

Σεβόμενη την ανάγκη των γονέων για απουσία δημοσιογράφων και καναλιών στο μνημόσυνο, η εκκλησία είχε λάβει ορισμένα μέτρα. Ένας επίτροπος στεκόταν μπροστά στην πόρτα της εκκλησίας και απαγόρευε την είσοδο στους δημοσιογράφους. Σύμφωνα με το pelop.gr, ο συγκεκριμένος άνδρας δεν δίστασε ακόμη και να εκτοξεύσει απειλές. Αν και οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν, εκείνος αρνήθηκε να αποκαλύψει την ταυτότητά του. Αργότερα όμως φάνηκε πως είχε σχέση με την εκκλησία. Στην είσοδο ήταν και δύο αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών για να «επιβλέπουν» όσα θα γίνονταν αλλά και για να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία χρειαζόταν.

Οι επόμενες 10 ημέρες είναι καθοριστικές, καθώς θα έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος καταθέσεων των γιατρών που είχαν ασχοληθεί με την 9χρονη Τζωρτζίνα, με κεντρικό στοιχείο, σύμφωνα με πληροφορίες, την απόκλιση στις περιγραφές των γεγονότων από τους ίδιους και τη μητέρα του 9χρονου κοριτσιού.

Αναμονή για τις τοξικολογικές εξετάσεις

Με την ολοκλήρωση των τοξικολογικών εξετάσεων τις επόμενες ημέρες, οι οποίες θα συσχετιστούν με τις ιστολογικές, θα προκύψει η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. Τα πρώτα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων έδειξαν ότι στον οργανισμό του παιδιού βρέθηκαν φαρμακευτικές ουσίες. Ωστόσο, θα συγκριθούν με τα φάρμακα που έπαιρνε το κορίτσι και θα γίνει ποσοτικός έλεγχος. Επίσης, θα διερευνηθεί η ύπαρξη βαρέων μετάλλων, όπως κάλιο, αρσενικό και άλλα στοιχεία που μπορούν να προκαλέσουν διαταραχές στην καρδιά και ανακοπή. Το ενδεχόμενο να σταλούν τα δείγματα στο εξωτερικό σε αυτή τη φάση δεν είναι ορατό. 

Στο Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής οι αναλυτές εστιάζουν στον θάνατο της Τζωρτζίνας, στις 29 Ιανουαρίου, με βασικό κομμάτι των ερευνών να επικεντρώνεται στα τελευταία 60 λεπτά της ζωής της Τζωρτζίνας. Εκτιμάται ότι όποια και αν είναι τα αίτια θανάτου, αν επικεντρωθούν στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, θα βρουν τη λύση του μυστηρίου. Θα ερευνηθεί ποιοι και πότε μπήκαν στο μονόκλινο δωμάτιο του νοσοκομείου την τελευταία ώρα: Από γιατρούς, νοσηλευτές, συνοδούς άλλων ασθενών μέχρι άτομα της οικογένειας της μικρής Τζωρτζίνας.

Μετά την Τζωρτζίνα οι Αρχές θα ασχοληθούν και με τους δύο άλλους θανάτους, καθώς οι συμπτώσεις είναι πολλές και τα ερωτήματα για των θάνατο των τριών κοριτσιών ακόμα περισσότερα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA