Μενού
  • Α-
  • Α+

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα συντελείται μια μεγάλη αλλαγή στο κυνοκομείο Σπάρτης. Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου δύο εβδομάδες όταν και οι απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούσαν στο δημοτικό κυνοκομείο στη Σπάρτη προκάλεσαν τις καταγγελίες της φιλοζωικής οργάνωσης της περιοχής και έφτασαν στο γραφείο του εισαγγελέα καταγράφοντας τις άθλιες συνθήκες μέσα στις οποίες διαβιούσαν τα ζώα

Άμεσα διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση ενώ συνελήφθησαν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθώς και υπάλληλοι του κυνοκομείου ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στο χώρο εντοπίστηκαν μέχρι και νεκρά σκυλιά. Δράση ανέλαβαν άμεσα εθελοντικές οργανώσεις καθώς και απλοί πολίτες προκειμένου να συνδράμουν το έργο και να μετατραπεί ο χώρος από κολαστήριο σε καταφύγιο ενώ το θέμα έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Μάλιστα, ο διευθυντής του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης φρόντισε για την κτηνιατρική περίθαλψη όλων αυτών των ζώων ενώ τον συντονισμό των δράσεων ανέλαβε η διευθύντρια επικοινωνίας του πρωθυπουργού, Κύρα Κάπη. Με φροντίδα του πρωθυπουργικού γραφείου εξασφαλίστηκε η ιατρική περίθαλψη όλων των ζώων και η κάλυψη για τον εμβολιασμό τους και όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ενώ παράλληλα με τη συνδρομή του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θεόδωρου Λιβάνιου, δημιουργήθηκε ειδική ιστοσελίδα για την καταγραφή τους. 

Η διευθύντρια του Zero Stray Pawject σε ανάρτησή της σημειώνει:

Γυρίζω Αθήνα αυτή την ώρα αλλά η καρδιά μου έμεινε στο κυνοκομείο της Σπάρτης που το πήραμε κολαστήριο και έχουμε βάλει στόχο ζωής να το κάνουμε καταφύγιο. Πέρασα ίσως τις δυσκολότερες μέρες της ζωής μου αλλά τώρα που μπήκα στο αυτοκίνητο -μαζί με ένα σκυλί που μοιάζει πολύ στην δίκη μου Πεντάμορφη από το κυνοκομείο του Βόλου- ήδη νιώθω ότι μου λείπουν τα σκυλιά. Αυτά τα μαγικά σκυλιά που έχουν περάσει τα πάνδεινα και μόλις άνοιγα το πρωί το λουκέτο έτρεχαν όλα πάνω μου να μ’ αγκαλιάσουν. Αυτά τα σκυλιά που ήταν δεμένα σε αλυσίδες και παρακάλαγαν για ένα χάδι.

Αυτά τα σκυλιά που τόσο τα είχαν βασανίσει και συνεχίζουν να ευγνωμονούν το είδος μας γιατί τους πετάμε μια χούφτα φαγητό. Αυτά τα σκυλιά μέσα στα κλουβιά που μου τσάκιζαν την ψυχή γιατί με λάτρευαν χωρίς καν να με ξέρουν. Αυτά τα σκυλιά που είναι τα πιο καλά σκυλιά του κόσμου όλου.  Μου λείπουν όμως κι όλοι αυτοί που γίναμε μια ομάδα, μια χούφτα άνθρωποι που μέσα στη λάσπη και την κόλαση τα καταφέραμε λιγάκι, μια χούφτα που γίναμε γροθιά κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, γροθιά τόσο δυνατή που δεν θα σταματήσει αν δεν τα καταφέρει. 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, Γρήγορη Δημητριάδη, που στηρίζει έμπρακτα τις δράσεις μας και επωμίστηκε την κτηνιατρική περίθαλψη όλων αυτών των ζώων και στην διευθύντρια επικοινωνίας του πρωθυπουργού, Κύρα Κάπη, με την οποία έχω συνεχή επαφή για τις δράσεις και θα υιοθετήσει ένα σκελετωμένο κηνυγόσκυλο, την Μόλυ.

Να ξέρετε ότι δεν τελείωσε τίποτα, εν αντιθέσει μόλις ξεκίνησε. Τη σπουδαία και καθοριστική αρχή έκανε το Save a Greek Stray και ο νομικός Constantinos Tokatlides. Εμείς με το Zero Stray Pawject & Academy ήρθαμε για να βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε και δεν θα σταματήσουμε αν δεν φτιάξουμε όλοι μαζί την κόλαση που βρήκαμε. Ο Δήμος Σπάρτης οφείλει να κάνει τη δουλειά του και μέχρι να την κάνει θα του το υπενθυμίζουμε όλοι εμείς, δε μας κάνει χάρη, εμείς του κάνουμε. Όσοι περισσότεροι μπορείτε υιοθετήστε ένα σπαρτιατάκι, δίνονται όλα με συμβόλαιο υιοθεσίας ως ορίζει ο νόμος, μόνο έτσι θα σωθούν για πάντα. Θα ανέβουν όλα προς υιοθεσία στο https://straysparta.gr, το οποίο δημιουργήθηκε με την βοήθεια του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Thodoris Livanios.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FStamatinaStamatakou%2Fposts%2F10217270816282448&show_text=true&width=500
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA