Μενού
  • Α-
  • Α+

Η ευκολία με την οποία ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της οικογένειας στην Ανδραβίδα στέρησε από τα θύματά του τη ζωή αλλά και η (τουλάχιστον) προβληματική συμπεριφορά που είχε υποδείξει τα προηγούμενα χρόνια είναι τα στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα τους αστυνομικούς πως δεν αποκλείεται να έχει εμπλοκή και σε άλλες υποθέσεις οι οποίες παραμένουν ανεξιχνίαστες. Προβληματισμό επίσης προκαλεί και η δήλωση του 60χρονου πως δεν τους σκότωσε για τα λεφτά «αλλά για κάτι πιο σοβαρό».

Μπορεί οι αστυνομικοί να θεωρούν πως αυτό το είπε για να θολώσει τα νερά, ωστόσο, είναι αναγκασμένοι να ερευνήσουν και αυτή την πιθανότητα. Με βάση αυτά τα δυο δεδομένα, λοιπόν, τη γενική συμπεριφορά του και την περίεργη δήλωσή του, είναι πολύ πιθανό άμεσα να ανοίξουν οι υποθέσεις που παραμένουν ανεξιχνίαστες στην ευρύτερη περιοχή.

Διαβάστε ακόμη: «Tους σκότωσα για κάτι πιο σοβαρό» - Τι είπε ο δικηγόρος του μακελάρη

«Να ανοίξουν και άλλες ανεξιχνίαστες υποθέσεις»

Αυτό, άλλωστε, ζήτησαν τόσο ο δικηγόρος, Γιάννης Μαρακάκης, όσο και ο πρόεδρος των Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δικηγόρος, Γιάννης Μαρακάκης, ανέφερε ότι «στις ΗΠΑ σε περιπτώσεις παράνομης οπλοκατοχής και επιθετικής συμπεριφοράς σε ζώα από άτομα που ζουν στην περιφέρεια, οι Αρχές τα παρακολουθούν και ερευνούν και τα ανεξιχνίαστα εγκλήματα που έχουν γίνει στην περιοχή». Το ίδιο, όπως ανέφερε ο Γιάννης Μαρακάκης, θα πρέπει να συμβεί και στην Ανδραβίδα, που είναι μια πολύπαθη περιοχή και οι Αρχές θα πρέπει να ερευνήσουν ανεξιχνίαστες υποθέσεις.

Σε αυτό συμφώνησε και ο πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, προσθέτοντας πως οι Αρχές πρέπει να δουν ανεξιχνίαστες υποθέσεις στην περιοχή ή και εξαφανίσεις. Θύμισε πως ο δολοφόνος της Ανδραβίδας έβαζε φόλες σε ζώα ενώ είχε σκοτώσει ακόμα και έναν κόκορα που τον ενοχλούσε. «Με τέτοια συμπεριφορά δεν ξέρουμε τι άλλο έχει να κάνει. Να δουν οι Αρχές τις ανεξιχνίαστες δολοφονίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απολογείται σήμερα ο μακελάρης

Ο δολοφόνος της Ανδραβίδας χθες ζήτησε και έλαβε νέα προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα. Ο 60χρονος κατηγορείται για την τετραπλή δολοφονία και συγκεκριμένα των δύο γονέων και των μικρών παιδιών του, με την ιατροδικαστική έκθεση να αναφέρει ότι πυροβόλησε τους γονείς και έπνιξε τα παιδιά τους. Οπως ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης του 60χρονου, Σπύρος Ανδριόπουλος, (τον διόρισε το κράτος), «ο πελάτης μου δεν έχει ιδιαίτερη επαφή με το περιβάλλον» και «δηλώνει μετανιωμένος για τις πράξεις του και λυπάται πολύ». Στο ερώτημα εάν έδωσε στον ίδιο μια απάντηση για τις δολοφονίες των δύο μικρών παιδιών, ο συνήγορος υπεράσπισής του ανέφερε, σύμφωνα με το patrisnews, πως, όπως ισχυρίζεται και στην ομολογία του, «δεν θυμάται» ενώ παραδέχεται πως σκότωσε το ζευγάρι… όμως, όπως λέει, «ο λόγος δεν ήταν τα χρήματα, αλλά κάτι πολύ πιο σοβαρό».

«Αν μπορείς, βοήθησέ με να πέσω στα μαλακά» είπε σε αστυνομικό

Ο δολοφόνος της Ανδραβίδας είχε απίστευτο θράσος. Μπορεί να ομολόγησε με τον πιο κυνικό τρόπο ότι σκότωσε τους γονείς και τα δύο παιδιά τους για λίγα ενοίκια, όμως δεν έμεινε μόνο σε αυτά... Ζητούσε από τους αστυνομικούς να τον βοηθήσουν να πέσει στα... μαλακά, κάτι που φαίνεται από τα νέα στοιχεία που παρουσιάζει το pelop.gr.

Ο 60χρονος, Δ.Β., που ήταν ο σπιτονοικοκύρης της οικογένειας, ήταν γνωστός στους γείτονές του στην Ανδραβίδα. Στο παρελθόν είχε πυροβολήσει έναν γείτονά του 7 φορές, ήταν γνωστό το πάθος του για τον τζόγο και οι απόψεις που είχε για τους Ρομά. Έτσι, μετά το άγριο φονικό στην Ανδραβίδα, οι αστυνομικοί σχεδόν αμέσως έστρεψαν τις έρευνές τους στον 60χρονο, του οποίου τα ίχνη αγνοούνταν μετά τις τέσσερις δολοφονίες. Γι' αυτό και ήθελαν με κάθε τρόπο να τον συλλάβουν.

Όπως αναφέρει το pelop.gr, ο 60χρονος που είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία της οικογένειας, ήθελε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να το σκάσει στο εξωτερικό. Κι αυτό γιατί ήθελε να πάρει χρήματα, ταυτότητα και ταξιδιωτικά έγγραφα και να ξεφύγει... Τον συνέλαβαν όμως οι αστυνομικοί προτού εξαφανιστεί. Συνελήφθη και προσήχθη στην Ασφάλεια, όπου και ομολόγησε το αποτρόπαιο έγκλημά του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA