ΚΟΙΝΩΝΙΑ
11/03/2022 16:04

Self test στα σχολεία: Πέντε θα προμηθεύονται μαθητές και εκπαιδευτικοί από τα φαρμακεία

Η διάθεση των self test για τον κορονοϊό θα γίνει από τη Δευτέρα, 14 Μαρτίου, έως και την Πέμπτη, 17 Μαρτίου, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των ημερών από 18 Μαρτίου έως και 1 Απριλίου 2022 - Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Self test στα σχολεία: Πέντε θα προμηθεύονται μαθητές και εκπαιδευτικοί από τα φαρμακεία
(Πηγή: eurokinissi)
Ανάγνωση:

Πέντε self test θα προμηθεύονται δωρεάν από τα φαρμακεία οι μαθητές όλων των βαθμίδων των σχολείων - εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι - όπως και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η διάθεση των self test για τον κορονοϊό θα γίνει από τη Δευτέρα, 14 Μαρτίου, έως και την Πέμπτη, 17 Μαρτίου, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των ημερών από 18 Μαρτίου έως και 1 Απριλίου 2022.

Διαβάστε ακόμη: Νίκος Μιχαλολιάκος: Διασωληνωμένος με κορονοϊό ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για τα self test

«Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα μπορούν να προμηθευτούν από τη Δευτέρα 14 Μαρτίου έως και την Πέμπτη 17 Μαρτίου, πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self test) από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 18 Μαρτίου έως και 1 Απριλίου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι:

  • Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορονοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.
  • Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.
  • Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές καταχωρίζουν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.
  • Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.
  • Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε τους γονείς μαθητών 5 ετών και άνω να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, να αξιοποιήσουν το ισχυρό αυτό όπλο της επιστήμης απέναντι στην COVID-19».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
SELF TEST ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ