Μενού
  • Α-
  • Α+

Εντός των επόμενων μηνών αναμένεται η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τη μεταβίβαση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην εταιρεία «MILINA ENTERPRISES COMPANY LIMITED» του Γιώργου Προκοπίου, έναντι του ποσού των 37.316.041 ευρώ. Η μεταβίβαση έχει μπλοκαριστεί προσωρινά με απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Δ΄ Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Σήμερα, στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου συζητήθηκαν οι αιτήσεις ακύρωσης του Δήμου Χαϊδαρίου που στρέφεται κατά των Ελληνικών Ναυπηγείων και της ΕΤΑΔ Α.Ε. Οι αιτήσεις αφορούν στην ελεύθερη χρήση των κοινοχρήστων χώρων της περιοχής και ιδίως του αιγιαλού (που είναι δημόσιο περιβαλλοντικό αγαθό) καθώς και στη διενέργεια πλειοδοτικού διαγωνισμού, σχετικά με την εκποίηση του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας (ακίνητο 350.745 τ.μ.).

Από την πλευρά του Δήμου Χαϊδαρίου υποστηρίχθηκε ότι  η έκταση του αιγιαλού η οποία περιλαμβάνει και δεξαμενή πλοίων, παραχωρήθηκε για 49 έτη με δυνατότητα παράτασης, γεγονός που συνιστά συμβατικό δικαίωμα αποκλειστικής χρήσεως του αιγιαλού (και του αντίστοιχου θαλασσίου χώρου) από τα Ναυπηγεία, με αποτέλεσμα την απόλυτη αδυναμία ασκήσεως των δικαιωμάτων που απορρέουν από την κοινοχρησία του αιγιαλού. Από την άλλη πλευρά, υποστηρίχθηκε ότι ο εν λόγω Δήμος δεν έχει έννομο συμφέρον να προσφύγει στο ΣτΕ γιατί δεν του ανήκει η επίμαχη περιοχή του αιγιαλού, ενώ η παραχώρηση έγινε από το Ελληνικό Δημόσιο και δεν θίγονται τα συμφέροντά του. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA