Μενού
  • Α-
  • Α+

Διαστάσεις παίρνει το θρίλερ με τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα, μετά την πληροφορία για την Μαλένα, το πρώτο παιδί της οικογένειας που «έφυγε» το 2019. Η άτυπη επιτροπή των ιατροδικαστών που ελέγχει τις εκθέσεις των θανάτων της Μαλένας και της Ιριδας με επικεφαλής τον προϊστάμενο της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκο Καρακούκη, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος της Δευτέρας» ως προς τη Μαλένα «κατά 99% θ’ απορρίψει ότι η αιτία του θανάτου της ήταν η ηπατική ανεπάρκεια».

Στο μεταξύ, από την μέχρι στιγμής ιατροδικαστική διερεύνηση και του τρίτου θανάτου, της Τζωρτζίνας, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δεν έχει προκύψει κάτι αξιοσημείωτο, ώστε να διευκολύνεται το τμήμα Ανθρωποκτονιών που διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πάτρας, σύμφωνα με το pelop.gr. «Είμαστε μακριά από τη λύση του γρίφου, εκτός κι αν συμβεί κάποιο συνταρακτικό απρόοπτο» ειπώθηκε χθες στην εφημερίδα από την ίδια ιατροδικαστική πηγή, η οποία ειρήσθω εν παρόδω δεν έκρυψε την ενόχληση της για τις συνεχιζόμενες δημόσιες παρεμβάσεις ιδιωτών ιατροδικαστών: «Δεν έχουν μπει ποτέ σε νεκροτομείο και δεν χρειάζεται να σέβονται, αφού δεν τους αφορά η αλήθεια, αλλά μόνο η προβολή τους». 

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Στο μικροσκόπιο οι εξειδικευμένες ιατρικές ορολογίες που χρησιμοποιεί η μητέρα

Υπενθυμίζεται πως η γιατρός που παρακολουθούσε την Μαλένα στο νοσοκομείο είχε υποστηρίξει πως η μικρή δεν είχε ηπατική ανεπάρκεια. «Θεωρώ ότι πρέπει να γίνουν όλες οι διαδικασίες, πλήρης έλεγχος μοριακός, να ξεκαθαριστεί ότι δεν υπάρχει άλλη αιτία, μετά να παρέμβει ψυχίατρος να ελέγξει τα μέλη τα οποία ενέχονται σε αυτή την ιστορία και να αποφασίσει εν κατακλείδι ή η ιατρική ή η Δικαιοσύνη», είπε η γιατρός και σε ερώτηση για το αν υπήρχε περίπτωση η Μαλένα να υπέστη ηπατική ανεπάρκεια εξαιτίας χημειοθεραπείας απάντησε «όχι δεν είχε ηπατική ανεπάρκεια το παιδί. Υπάρχει εξέταση την παραμονή με τέλεια ηπατική, τέλεια, πιο τέλεια δεν γίνεται και επίσης η κλινική εικόνα του παιδιού μέχρι την ώρα που πήγε να κοιμηθεί ήταν άριστη, έπαιζε, έτρεχε και έφαγε κανονικά. Χωρίς εμετούς, χωρίς ηπατικό κώμα, χωρίς τίποτα. Για να πεθάνεις από ηπατική ανεπάρκεια δεν πεθαίνεις έτσι, προηγείται κάτι», είπε και τόνισε «δεν είχε ηπατική ανεπάρκεια, αυτό μπορώ να το βεβαιώσω εκατό τοις εκατό. Τώρα για το τι είδε ο ιατροδικαστής... Κάποια φάρμακα κάνουν κάποιες αλλοιώσεις στο ήπαρ τα οποία όμως δεν έχουν καμία λειτουργική επίπτωση όμως ο ιατροδικαστής από αυτά είχε μία εικόνα μπροστά του. Λάθος έκανε όμως που δεν πήρε ένα ιστορικό ο ιατροδικαστής κατά τη γνώμη μου, έπρεπε να πάρει ένα ιστορικό να δει». 

Πάτρα: Οι τοξικολογικές της Τζωρτζίνας

Στο μεταξύ, πηγή της αστυνομίας είπε στην RealNews πως έχουν ξεκινήσει ήδη οι καταθέσεις από γιατρούς που έχουν εξετάσει τα τρία κορίτσια. Επίσης, καθοριστικές για τις έρευνες είναι οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας που κατέληξε μετά από καρδιακή ανακοπή, την οποία υπέστη από αδιευκρίνιστα αίτια. Οπως ανέφερε πηγή της ΕΛ.ΑΣ. στην εφημερίδα, οι ειδικοί εξετάζουν μεμονωμένα αλλά και σε διασταύρωση με τις αδερφές της μικρής Τζωρτζίνας όλα τα στοιχεία που προκύπτουν από τις αναλύσεις. Ήδη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις τοξικολογικές εξετάσεις έχουν προκύψει τα πρώτα ευρήματα, τα οποία προκαλούν προβληματισμό στους επιστήμονες. Μεταξύ άλλων, στο μικροσκόπιο των επιστημόνων βρίσκονται και οι ουσίες που το κορίτσι ελάμβανε στον οργανισμό του λόγω των θεραπειών που δεχόταν.

Οι επιστήμονες αναμένεται να εκτιμήσουν αν οι ποσότητες αυτές είναι σε επίπεδα που δικαιολογούνται ή αν υπάρχουν ενδείξεις υπερβολικής δόσης. Οι πηγές επισημαίνουν στη RealNews πως ο τρόπος χορήγησης της θεραπείας της Τζωρτζίνας αποτελεί βασικό ζητούμενο των ερευνών. Οι επιστήμονες θα εστιάσουν και στον εντοπισμό οποιωνδήποτε άλλων «ξένων» ουσιών, πιθανόν τοξικών, στον οργανισμό της 9χρονης. Παράλληλα, θα αναζητηθεί οποιοδήποτε κοινό στοιχείο με τις αντίστοιχες εξετάσεις και για τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που είχαν γίνει για τις αδερφές της Τζωρτζίνας, την 3,5 ετών Μαλένα και την 6 μηνών Ίριδα.

Οι ειδικοί, όπως όλα δείχνουν, δεν βιάζονται -παρά την πίεση που ασκείται λόγω της δημοσιότητας- και εξετάζουν προσεκτικά κάθε εύρημα. Επιπλέον, φαίνεται πως αποκλείουν, τουλάχιστον για την ώρα, τη διενέργεια των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων από εργαστήριο του εξωτερικού. «Δεν υπάρχει κάτι που δεν μπορούμε να βρούμε εδώ στα εργαστήριά μας» διαβεβαιώνει αρμόδιος παράγοντας στη RealNews, απαντώντας σε ερώτηση αν κρίνεται σκόπιμο να σταλούν δείγματα για ανάλυση και εκτός Ελλάδας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA