ΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/03/2022 15:16

Επαμεινώνδας Κορκονέας: Στη φυλακή ξανά για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Το δικαστήριο αναίρεσε την απόφαση του Εφετείου Λαμίας, κατά το μέρος που αναγνώρισε στον καταδικασμένο το ελαφρυντικό του σύννομου βίου «σπάζοντας» έτσι τα ισόβια και οδηγείται ξανά στη φυλακή

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Επαμεινώνδας Κορκονέας: Στη φυλακή ξανά για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
Πηγή: eurokinissi
Ανάγνωση:

Στη φυλακή οδηγείται και πάλι ο Επανεινώνδας Κορκονέας μετά την ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, που έκανε δεκτή, σύμφωνα με πληροφορίες, την αναίρεση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα. Το δικαστήριο αναίρεσε λόγω έλλειψης απαιτούμενης αιτιολογίας την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, κατά το μέρος που αναγνώρισε στον καταδικασμένο για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το ελαφρυντικό του σύννομου βίου «σπάζοντας» έτσι τα ισόβια.

Κατόπιν τούτου αναιρέθηκε η απόφαση και ως προς το σκέλος της ποινής και παραπέμφθηκε η υπόθεση, κατά το αναιρούμενο αυτό μέρος της, για νέα συζήτηση στο ίδιο δικαστήριο συγκροτούμενο από δικαστές και ενόρκους άλλους εκτός από αυτούς που δίκασαν προηγουμένως. Έτσι, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας 2,5 μετά την αποφυλάκισή του θα οδηγηθεί και πάλι στη φυλακή μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση.

Ετσι του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό

Υπενθυμίζεται ότι Επαμεινώνδας Κορκονέας αποφυλακίστηκε μόλις μία ημέρα μετά την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε μεν κάθειρξη 13 ετών για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αλλά του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Ειδικότερα, ο πρώην ειδικός φρουρός, είχε ήδη συμπληρώσει 11 χρόνια στη φυλακή, ενώ στον χρόνο που είχε εκτίσει προσμετρήθηκε ο ευνοϊκός υπολογισμός της εργασίας που παρείχε μέσα στις φυλακές.

Και η αναίρεση από τον εισαγγελέα Αρείου Πάγου

Μήνες αργότερα, αναίρεση στην απόφαση είχε ασκήσει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, καθώς -κατά τον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό- η αναγνώριση του ελαφρυντικού από το δικαστήριο, που «έσπασε» τα ισόβια για τον ειδικό φρουρό, δεν ήταν ορθή.

Σύμφωνα με τον κ. Πλιώτα, το δικαστήριο δεν έλαβε υπόψη του «περιστατικά που υποδηλώνουν ερριζωμένη θρασύτητα και έλλειψη σεβασμού σε έννομα αγαθά και δικαιώματα της τιμής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των τρίτων», τα οποία συνέβησαν πριν από τη δολοφονία.

Ο ίδιος ο Κορκονέας έκανε την παρακάτω δήλωση: «Θα ήθελα αν μπορούσα να αλλάξω τη ροή των πραγμάτων», τόνισε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, στην απολογία του στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, στο πλαίσιο της εκδίκασης σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης δολοφονίας του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, τον Δεκέμβριο του 2008, στα Εξάρχεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΚΟΡΚΟΝΕΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΦΥΛΑΚΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ