Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι Αρχές στα Γρεβενά, καθώς έλαβε χώρα πολύ ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο κατασκευής εκρηκτικών. Η επιχείρηση, που βρίσκεται στους Αγαλαίους Γρεβενών απασχολεί περίπου 30 εργαζόμενους και σύμφωνα με την ΕΡΤ, 3 εξ αυτών αγνοούνται. Πιθανολογείται ότι πρόκειται για φύλακες των εγκαταστάσεων της ΕΛΤΕΚ. Η έκρηξη έγινε αισθητή ακόμη και στην πόλη των Γρεβενών που απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα.

Το συμβάν έγινε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες λίγα λεπτά πριν από τις 9:00 το πρωί της Δευτέρας 21/3 κι επί τόπου έχουν φτάσει άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Γρεβενών, δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, η Αστυνομία, καθώς και διασώστες της ΕΜΑΚ για να ελέγξει για τυχόν εγκλωβισμένους.

Οπως αναφέρουν τοπικά μέσα, το κεντρικό κτήριο της επιχείρησης που στεγαζόταν το παρασκευαστήριο των εκρηκτικών έχει υποστεί ολική καταστροφή. Οι φλόγες κι ο καπνός ήταν από απόσταση χιλιομέτρων, ενώ τα νοσοκομεία της πόλης των Γρεβενών, το Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών και το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Γρεβενών έχουν τεθεί σε επιφυλακή για να υποδεχθούν τυχόν τραυματισμένους.

Σύμφωνα με τον Πύραρχο Α. Καλαϊδόπουλο, που μίλησε στο Open κι έκανε λόγο για βιβλική καταστροφή, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «υπήρχαν τεράστιοι ογκόλιθοι που είχαν εκτοξευτεί 200-300 μέτρα μακριά».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA