Μενού
  • Α-
  • Α+

Νεκροί είναι δυστυχώς οι τρεις εργάτες στο εργοστάσιο κατασκευής εκρηκτικών υλών στα Γρεβενά. Οι άτυχοι εργαζόμενοι, αγνοούνταν από την στιγμή της έκρηξης που ισοπέδωσε την μονάδα παραγωγής, και σύμφωνα με τις μαρτυρίες του Πύραρχου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γρεβενών, είχαν εντοπιστεί κομμάτια από σάρκες.

Τα φερτά υλικά εκσφενδονίστηκαν εκατοντάδες μέτρα με τους τοπικούς φορείς να αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι τσιμεντοκολώνες βρέθηκαν 400 μέτρα πιο μακριά από την εταιρεία ΕΛΤΕΚ. Οι δύο αγνοούμενοι ήταν κάτοικοι Γρεβενών και ο άλλος ήταν κάτοικος Κοζάνης. Μεταξύ τους ήταν κι ένας 47χρονος, ο οποίος φέρεται να ήταν ο συνιδιοκτήτης της μονάδας. Μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ένας από τους εργαζόμενους τόνισε ότι όταν έφτασε στο εργοστάσιο αυτό έχει ισοπεδωθεί, ενώ βρήκαν το φύλακα του εργοστασίου σοκαρισμένο. Διακομίσθηκε για προληπτικούς λόγους με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο των Γρεβενών.

Σύμφωνα με την διοικήτρια του νοσοκομείου Γρεβενών Ευτυχία Καπάτου που μίλησε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο, η κατάσταση υγείας του φύλακα δεν εμπνέει ανησυχία ενώ του έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες. Οπως ανέφερε στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Περιφερειάρχης Γ. Κασαπίδης «η έκρηξη που έγινε σε αισθητή σε Γρεβενά και Κοζάνη ήταν τρομακτική, ενώ αναμένονται κλιμάκια πυροτεχνουργών ώστε να εξεσφαλιστεί η ασφάλεια του χώρου»..

Για λόγους ασφαλείας, η πρόσβαση στον χώρο έχει αποκλειστεί. Ο κ. Δημήτρης Παλέγκας κάτοικος της Ιτέας Γρεβενών ανάφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή και νοιώσαμε την γη και τα σπίτια μας να ταρακουνιούνται όπως στον σεισμό του 1995...». Μίλησε για ένα τεράστιο σύννεφο καπνού που υψώθηκε εκατοντάδες μέτρα πάνω από το έδαφος κι ότι τα γύρω χωράφια σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων από την περίφραξη του εργοστασίου έχουν γεμίσει με κομμάτια από μπετόν και σίδερα που προέρχονται τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου. Ορισμένες εγκαταστάσεις του εργοστασίου που παρήγαγε εκρηκτικές ύλες, για λόγους ασφαλείας, είναι κάτω από το έδαφος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA