Μενού
  • Α-
  • Α+

Αναβρασμός επικρατεί μεταξύ των επιστημόνων για το αν πρέπει ή όχι να καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Μετά τις νέες δηλώσεις του Γκίκα Μαγιορκίνη, ο οποίος επανέλαβε τη θέση του για την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος επανήλθε στο θέμα, επαναλαμβάνοντας την αντίθεσή του.

Διαβάστε ακόμηΚατάργηση πιστοποιητικού εμβολιασμού: Το είπε ο Πλεύρης - Οποιο μέτρο αρθεί θα επανεξεταστεί το φθινόπωρο

Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, επανέλαβε ότι είναι «πολύ πρόωρη η κουβέντα για κατάργηση των πιστοποιητικών» και πρόσθεσε ότι «στις χώρες που αυτό συζητείται, το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι πολύ υψηλό και είναι εξαιρετικά δύσκολο να έρθει κάποιος σε επαφή με έναν ανεμβολίαστο, ενώ στην Ελλάδα έχουμε ακόμη αρκετούς ανεμβολίαστους».

Γιατί λέει «όχι» στην κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού 

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ήταν κατηγορηματικός στο να μην καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Μάλιστα, σημείωσε ότι ο μοναδικός λόγος για να έρθει η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού είναι για να μην είναι δυσαρεστημένοι όσοι δεν το έχουν. Μάλιστα, είπε ότι θα μπορούσε να γίνει για προεκλογικούς λόγους. «Ο μόνος λόγος για πρόωρη κατάργηση του πιστοποιητικού είναι να μην είναι δυσαρεστημένοι όσοι δεν το έχουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλακόπουλος, συμπληρώνοντας πως κάτι τέτοιο μπορεί να αποφασιστεί και για προεκλογικούς λόγους.

Βασιλακόπουλος: Φθάσαμε ξανά στα 25.000 κρούσματα, δεν τελείωσε η πανδημία 

«Δεν τελειώσαμε ακόμη με την πανδημία» επεσήμανε ο καθηγητής και πρόσθεσε: «Δυστυχώς πλέον οι 57 και 59 νεκροί κάθε ημέρα δεν προκαλούν αίσθηση». «Από 16.000 κρούσματα πριν από λίγες ημέρες, με τον ίδιο αριθμό τεστ φθάσαμε στα 25.000 κρούσματα», επεσήμανε, λέγοντας πως είναι πιθανό να προκύψει και νέο κύμα πανδημίας λόγω του κύματος προσφύγων από την Ουκρανία, «μια χώρα με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού».

Όπως επεσήμανε ο κ. Βασιλακόπουλος, «πλέον, το εμβόλιο έχει μικρότερη αποτελεσματικότητα, γιατί φτιάχτηκε για το αρχικό στέλεχος και δεν έχει επικαιροποιηθεί. Σε 2-3 μήνες θα επικαιροποιηθεί το εμβόλιο», λέγοντας πως ακόμη και 4 με 6 μήνες μετά από τον εμβολιασμό η πιθανότητα να νοσήσει και να νοσηλευθεί ένας εμβολιασμένος είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με έναν μη εμβολιασμένο πολίτη.

Τι είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης για την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού 

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Γκίκας Μαγιορκίνης επανέλαβε ότι είναι θέμα χρόνου η έλευση της κανονικότητας και διευκρίνισε πως «αν και ακόμη δεν έχει συζητηθεί στην Επιτροπή (των Ειδικών) τόσο το πιστοποιητικό εμβολιασμού, όσο και οι μάσκες θα σταματήσουν να ισχύουν».

Φυσικά και ειδικά για το πιστοποιητικό εμβολιασμού ξεκαθάρισε ότι θα είναι το πρώτο μέτρο που θα επανέλθει αν η πανδημία επιστρέψει με μεγαλύτερη δυναμική, ενώ για την μάσκα ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων είπε ότι «είναι λογικό να καταργηθεί στους κλειστούς χώρους εκτός από νοσοκομεία και γηροκομεία».

«Πολλές χώρες όπως η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Βρετανία έχουν αποσύρει την χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού» συμπλήρωσε με νόημα κι «αυτό θα γίνει στην Ελλάδα όταν μας το επιτρέψουν οι συνθήκες».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA