Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενας μικρός χαμός δημιουργήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (23/3) στο Twitter με θέμα την εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη γύρω από την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα. Ενώ η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» βρισκόταν σε εξέλιξη με το ρεπορτάζ να «τρέχει», η συζήτηση στράφηκε προς το θέμα της μεταφοράς των οργάνων της Ίριδας από τον πατέρα της, Μάνο Δασκαλάκη σε παθολογοανατομικό εργαστήριο στα Ιωάννινα, μόνος του με το αυτοκίνητο της δουλειάς του, χωρίς τη συνοδεία αστυνομικού. Τότε, η παρουσιάστρια ρώτησε τον Θανάση Κατερινόπουλο που βρισκόταν ως καλεσμένος στο πάνελ, εάν εκείνος θα μετέφερε τα όργανα του παιδιού του!

Ο ταξίαρχος εν αποστρατεία της ΕΛΑΣ και Επίτιμος πρόεδρος των αξιωματικών της αστυνομίας, είχε χάσει πριν από πέντε χρόνια τον 30χρονο γιο του. Η ερώτηση αυτή προκάλεσε οργή σε τηλεθεατές και χρήστες του Twitter, θεωρώντας πως η παρουσιάστρια έφερε τον ταξίαρχο σε δύσκολη θέση με αποτέλεσμα σχεδόν αστραπιαία να δημιουργηθεί ένα trend εναντίον της δημοσιογράφου για την άβολη ερώτηση.

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Στο «κάδρο» τρία άτομα - Τα κοινά στοιχεία στους θανάτους

«Αυτοί που σας καθοδηγούν, σας καθοδηγούν λάθος»

Η Ζήνα Κουτσελίνη πληροφορήθηκε στον αέρα της εκπομπής τις έντονες αντιδράσεις του κόσμου και προχώρησε στην παρακάτω δήλωση: «Αγαπητοί μου τηλεθεατές εδώ κάνουμε παρέα. Αν θέλετε να αποκόβετε λέξεις και φράσεις, δεν σας τιμά καθόλου. Είπα πολύ συγκεκριμένα πράγματα όταν μιλήσαμε για μεταφορά οργάνων από τον Μάνο Δασκαλάκη. Θα σας παρακαλέσω πάρα πολύ, ρώτησα ευθέως όλους τους καλεσμένους, αν θα είχαν αυτή τη δύναμη, να μεταφέρουν τα όργανα του δικού τους παιδιού κι έτσι ρώτησα και τον κύριο Κατερινόπουλο. Κύριε Κατερινόπουλε, γιατί έχει γίνει ένας χαμός γιατί εγώ σας έχω φέρει σε δύσκολη θέση που ρώτησα, ήταν ένα κομμάτι κουβέντας, να το ξεκαθαρίσουμε».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος, πρόσθεσε: «Είναι έτσι κι εγώ ευθέως απαντώ, ότι δεν θα είχα τη δύναμη να μεταφέρω τα όργανα του τεθνεώτος παιδιού μου, αφενός κι αφετέρου είπα ότι το πλαίσιο αυτό θα πρέπει να αλλάξει. Είναι άλλο πράγμα να μεταφέρει κάποιος τα όργανα συγγενή ανθρώπου που πέθανε κι είναι άλλο πράγμα να μεταφέρει κάποια δείγματα οργάνων ανθρώπου που είναι εν ζωή για να γίνουν εξετάσεις, κι αυτό είναι απαράδεκτο. Και το πρώτο είναι χειρότερο γιατί μπορεί να υποστεί χίλια δυο πράγματα και κατά τη διαδρομή».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Στη συνέχεια φανερά εκνευρισμένη και αφού ο κύριος Κατερινόπουλος ολοκλήρωσε τη δήλωσή του, η Ζήνα Κουτσελίνη στράφηκε προς την κάμερα και είπε: «Αυτοί που σας καθοδηγούν, σας καθοδηγούν λάθος, κι ο νοών νοείτω. Στο παιχνίδι σας δεν παίζω».

«Είναι πρωτάκουστο»

Ο κ. Κατερινόπουλος, εξέφρασε και την έντονη διαφωνία του με την όλη διαδικασία: «Είναι πρωτάκουστο ο πατέρας να μεταφέρει τα όργανα του παιδιού του και πόσο μάλλον σε μια απόσταση 300 χλμ. Πού βρήκε το κουράγιο; Κακώς τού επέτρεψαν να τα μεταφέρει. Το πρώτο φάουλ είναι των αστυνομικών αρχών. Δεν επιτρέπεται στον συγγενή κάτι τέτοιο για πολλούς λόγους. Απορώ πώς άντεξε ένας τέτοιος πατέρας να κουβαλάει τα όργανα του παιδιού του», είπε χαρακτηριστικά.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Είναι φάουλ από την αστυνομία που έδωσαν την άδεια στον πατέρα για δύο λόγους: ο πρώτος λόγος είναι καθαρά ψυχολογικός για τον πατέρα και ο δεύτερος, θα μιλήσω με την καχυποψία που πρέπει να έχει κάθε αστυνομικός, είναι ότι όλοι οι συγγενείς βρίσκονται στο κάδρο», πρόσθεσε ο κ. Κατερινόπουλος.

«Εγώ δε θα επέτρεπα ποτέ τη μεταφορά των οργάνων του παιδιού, όχι μόνο στον πατέρα, σε κανέναν συγγενή. Παρά τη διαδικασία παραλαβής - παράδοσης, τα όργανα μπορεί να μην έφταναν ποτέ. Θα μπορούσε να είχε γίνει ένα σκηνοθετημένο τροχαίο, να έσπαγε ο ''κουβάς'' με τα όργανα του παιδιού και να αλλοιώνονταν», επεσήμανε ο κ. Κατερινόπουλος. «Το θεσμικό πλαίσιο σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να αλλάξει χθες», κατέληξε ο ταξίαρχος εν αποστρατεία.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Οι συλλήψεις δεν προαναγγέλλονται»

Στο μεταξύ, αργά το βράδυ της Τρίτης, πολίτης ανέφερε στο Twitter ότι η Ρούλα και ο Μάνος, γονείς των τριών παιδιών από την Πάτρα, προσήχθησαν για την υπόθεση, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να ισχύει. Αναφερόμενος στο περιστατικό, ο κ. Κατερινόπουλος ανέφερε: «Είναι απαράδεκτο να γίνονται τέτοιες δημοσιοποιήσεις σε αυτή τη φάση. Οι συλλήψεις δεν προαναγγέλλονται. Δυστυχώς ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων, για λίγα λεπτά δημοσιότητας, βγαίνουν και κάνουν τέτοιες δηλώσεις. Αυτό όμως κάνει ζημιά».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA