Μενού
  • Α-
  • Α+

Μία ασυνήθιστη σεισμική έξαρση έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες ημέρες στη Θήβα καθώς ένας μεγάλος αριθμός μικρών σεισμικών δονήσεων «ταρακουνά» την πόλη σκορπώντας την ανησυχία στους κατοίκους. Μάλιστα, χθες, Κυριακή 27 Μαρτίου 2022, σημειώθηκε σεισμός της τάξης των 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο οποίος έγινε αρκετά αισθητός και στην Αθήνα.

Το Reader επικοινώνησε με τον Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιο Λέκκα και ζήτησε την εκτίμησή του για την αυξημένη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή. Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, υπάρχει όντως μία σεισμική έξαρση, η οποία όμως έχει ξεκινήσει από τον Μάιο του 2021 και μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί εκατοντάδες σεισμοί μικρού και μεσαίου μεγέθους.

Οπως φαίνεται από τα στοιχεία δεν προκύπτει κανένας λόγος ανησυχίας ενώ το φαινόμενο φαίνεται να «ξεφουσκώνει», με τη σεισμική δραστηριότητα να εμφανίζει την τελευταία της έξαρση. Ερωτώμενος αν μπορεί να σημειωθεί και κάποιος σεισμός της τάξης των 4 Ρίχτερ, ο κ. Λέκκας απάντησε θετικά επισημαίνοντας όμως πάλι πως «δεν συντρέχει κάποιος λόγος ανησυχίας» καθώς η ακολουθία κρίνεται ως φυσιολογική.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA