Μενού
  • Α-
  • Α+

Αγωνία επικρατούσε σήμερα, Δευτέρα (28/3) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, καθώς είχε γίνει γνωστό πως ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης θα έδινε το «παρών» στη δίκη του, παρά το γεγονός ότι είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα πως η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί, έχει σχεδόν αποστεωθεί λόγω της απώλειας πολλών κιλών και πως θα εμφανιζόταν με τη βοήθεια αναπηρικού αμαξιδίου. Εν τέλει, ο ηθοποιός εμφανίστηκε όρθιος και συνοδευόταν από αστυνομικούς. Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή 1 Απριλίου 2022.

Η διαδικασία σήμερα ολοκληρώθηκε με την κατάθεση της πρώτης καταγγέλλουσας, που έχει υποστηρίξει ότι βιάστηκε κατ’ εξακολούθηση από τον ηθοποιό το 2008. Η κατάθεση δόθηκε κεκλεισμένων των θυρών, και θα συνεχιστεί την Παρασκευή με ερωτήσεις από τους δικηγόρους πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης του κατηγορουμένου.

Ο συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, έκανε λόγο για αντιφάσεις, στις οποίες υπέπεσε η πρώτη καταγγέλλουσα κατά την κατάθεση της. «Δώσαμε νομική μάχη προκειμένου η δίκη να διεξαχθεί με ανοιχτές τις θύρες, ώστε να μπορεί η κοινή γνώμη να πληροφορηθεί τι έχει συμβεί. Δυστυχώς, οι πολλές αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε η καταγγέλλουσα δεν θα γίνουν ποτέ γνωστές».

Ο Ανδρέας Βαγγόπουλος, δικηγόρος της γυναίκας που έχει καταγγείλει τον ηθοποιό για απόπειρα βιασμού το 2014, ανέφερε ότι: «Το δικαστήριο παρά τη σθεναρή αντίδραση της υπεράσπισης, παρά την αντίθετη πρόταση της εισαγγελέως, αποφάσισε το ορθό κατά την άποψη μας. Τα φερόμενα ως θύματα θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν με μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση όσα βίωσαν».

Η ένταση στη δίκη

«Κόκκινο» χτύπησε η ένταση στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη όταν η συνήγορος του κατηγορούμενου ηθοποιού, Κική Μπακιρτζίδου αντιτάχθηκε στο αίτημα δυο από τις τρεις γυναίκες που καταγγέλλουν τον ηθοποιό να καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών.

«Εκτίθεστε κύριες μου, ποικιλοτρόπως και δε μπορείτε να έρχεστε να ρίχνετε εκ των υστέρων δάκρυα στο ποινικό ακροατήριο» ανέφερε η συνήγορος, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των νεαρών γυναικών αλλά και των συνηγόρων τους. «Δεν σέβεστε τα θύματα… Ντροπή» ήταν η απάντηση του Αλέξανδρου Μίντζια συνηγόρου πολιτικής αγωγής. Η ένταση συνεχίστηκε με αποτέλεσμα το δικαστήριο να διακόψει προκειμένου να πέσουν οι τόνοι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA