Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνεχίζεται το θρίλερ με τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα και δεν αποκλείεται μέσα στην εβδομάδα να υπάρξουν εξελίξεις. Μέχρι στιγμής από τις τοξικολογικές και τις ιστολογικές εξετάσεις στην Τζωρτζίνα φαίνεται πως δεν έχουν προκύψει παθολογικά αίτια θανάτου και πλέον οι έρευνες έχουν στραφεί σε ουσίες που βρέθηκαν στον οργανισμό της 9χρονης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί γνωρίζουν πολύ καλά το πόρισμα που αναμένεται να βγάλει σε λίγες μέρες η επιτροπή των ιατροδικαστών. Η λύση του μυστηρίου βρίσκεται κοντά ενώ την Πέμπτη – εκτός απροόπτου – αναμένεται το αποτέλεσμα για την φαρμακευτική ουσία που βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, για την οποία ο ιατροδικαστής ζήτησε περαιτέρω έρευνα από ειδικό εργαστήριο της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Θρίλερ» με την ουσία που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα

Όπως ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, στον οργανισμό της Τζωρτζίνας έχει βρεθεί μία παραπάνω ουσία, η οποία δεν δικαιολογείται από τα φάρμακα που έπαιρνε. Η 9χρονη φαίνεται πως έπαιρνε φάρμακα μυοχαλαρωτικά και αντιεπιληπτικά που δίνονταν στις ίδιες δόσεις στη ΜΕΘ και την Παιδιατρική Πατρών, καθώς και το Νοσοκομείο Παίδων. Τα φάρμακα αυτά δεν της είχαν προκαλέσει κάποιο πρόβλημα, ενώ γιατροί σημειώνουν πως αυτά τα φάρμακα δεν προκαλούν ανακοπές και τα λαμβάνουν πολλά παιδιά.

Επιπλέον, τα φάρμακα αυτά δεν τα λάμβαναν η Μαλένα και η Ίριδα, επομένως οι γιατροί αποκλείουν ότι αυτές οι ουσίες μπορούν να έχουν οποιαδήποτε σχέση με τον αιφνιδιαστικό θάνατο της Τζωρτζίνας. Συγκεκριμένα, οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας δεν δείχνουν σαφείς παράγοντες ασφυξίας, κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα ή άλλη παθολογική αίτια θανάτου. Ωστόσο δείχνουν μία ουσία που προβληματίζει και θα αναζητηθούν ουσίες που μπορεί να προκάλεσαν τα ευρήματα σε ήπαρ και πνεύμονα και θα ακολουθήσει σύγκριση με τις ουσίες της φαρμακευτικής αγωγής.

Γρηγόρης Λέων: Η ανάρτηση για την Μαλένα και την Ιριδα 

Υπενθυμίζεται πως ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων αναφέρθηκε στα ευρήματα των ιατροδικαστικών εκθέσεων για τη Μαλένα και την Ιριδα παραθέτοντας και τη σχετική βιβλιογραφία. Η ανάρτησή του στο Twitter: 

«Εύρημα στην πρώτη υπόθεση: "Δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα". Εύρημα στη δεύτερη υπόθεση: "μικρή λύση της συνέχειας του στοματικού βλεννογόνου". Ακολουθεί η σχετική βιβλιογραφία: 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Κατερινόπουλος: Ο δράστης πρέπει είναι πάνω από ένα πρόσωπο

Στο μεταξύ, ο ταξίαρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος ανέφερε στο STAR πως «η εκτίμησή μου είναι ότι πρόκειται για εγκληματικές ενέργειες και όχι εγκληματική ενέργεια, γιατί έχουμε τρία νεκρά παιδιά. Ο δράστης πρέπει είναι πάνω από ένα πρόσωπο. Όμως και ένας να είναι, υπάρχουν και άλλοι που γνωρίζουν τη δράση του. Μπορεί να μην είναι συμμέτοχοι, τουλάχιστον, όμως, μπορεί να βρεθούν κατηγορούμενοι για παραπλάνηση ενός ατυχήματος». «Οι αρχές θέλουν μια δεύτερη άποψη για τις εξετάσεις της Τζωρτζίνας. Ας ελπίσουμε ότι τα αποτελέσματα θα βγουν μέσα στη βδομάδα και δε θα πάρει ένα με δύο μήνες», σχολίασε επίσης. 

«Όλες οι μαρτυρίες και οι καταθέσεις συλλέγονται από την αστυνομία και θα αξιολογηθούν. Είναι καλό που κόσμος βγαίνει και μιλάει. Το έχουμε δει ξανά το έργο στο παρελθόν. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων, αυτό αφορά το τρίτο παιδί. Μπορεί να βγουν στοιχεία στην πορεία που να αφορούν τα άλλα παιδιά που θα φτάσουν στους ύποπτους ή ενδεχομένως δράστες», ξεκαθάρισε ο κ. Κατερινόπουλος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA