Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει για τα μέτρα κατά του κορονοϊού και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η πρόταση που έχει κερδίσει πόντους είναι να μην υπάρξει καμία άρση τουλάχιστον ως την Πρωτομαγιά και άρα το Πάσχα θα ισχύσουν όσα μέτρα βρίσκονται ήδη σε εφαρμογή, καθώς η Κυριακή του Πάσχα είναι στις 24 Απριλίου.

Τα πιο σημαντικά εξ αυτών είναι η μάσκα και το πιστοποιητικό εμβολιασμού, που όπως φαίνεται δεν θα μπει σε αναστολή ούτε το φετινό Πάσχα. Ετσι, η συζήτηση χαλάρωσης των μέτρων, έχει στο επίκεντρο: την κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού, την κατάργηση της υποχρεωτικότητας να γίνονται τεστ αλλά και της υποχρεωτικής καραντίνας όταν κάποιος νοσήσει με κορονοϊό.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Προς λουκέτο οι οίκοι ανοχής από το ρεύμα - Ζητούν να καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, άλλωστε έχει ζητήσει από τους ειδικούς να τοποθετηθούν συνολικά πάνω στο χρονοδιάγραμμα της άρσης των τελευταίων περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας που έχει καταθέσει η κυβέρνηση και το οποίο έχει ημερομηνία έναρξης την 1η Απριλίου και λήξη την 31η Αυγούστου του 2022.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA