Μενού
  • Α-
  • Α+

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα, με τη μητέρα τους, Ρούλα Πισπιρίγκου, να οδηγείται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, σύμφωνα με το MEGA. Η μητέρα των τριών νεκρών παιδιών, Ρούλα Πισπιρίγκου, αναμένεται να οδηγηθεί στην Προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου για την υπόθεση. 

Διαβάστε ακόμηΝεκρά παιδιά στην Πάτρα - Θάνος Ασκητής: Φάρμακο που σε «φτιάχνει» η κεταμίνη

Οπως αποκάλυψε στο Live News ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος, στον οργανισμό της Τζωρτζίνας ανιχνεύθηκε η ουσία κεταμίνη. Μάλιστα, οι αστυνομικοί ρωτούσαν διαρκώς τους γιατρούς που παρακολουθούσαν την υγεία του παιδιού αν είχαν χορηγήσει εκείνοι την ουσία κεταμίνη. Οι γιατροί ήταν κατηγορηματικοί ότι ουδέποτε χορήγησαν κεταμίνη στη Τζωρτζίνα. Γι' αυτό και τώρα οι εξελίξεις στην υπόθεση των θανάτων είναι ραγδαίες, με τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. 

Κεταμίνη χορηγήθηκε στη Τζωρτζίνα

Οπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, στη Τζωρτζίνα χορηγήθηκε η ουσία κεταμίνη. Πρόκειται, όπως είπε ο αστυνομικός συντάκτης των Νέων και του Βήματος, για ουσία που χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων και σε μικρές ποσότητες για αντικαταθλιπτικά. Αν χορηγηθεί σε μεγάλες δόσεις μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο στους ανθρώπους.

Στην ιατρική η ουσία κεταμίνη χρησιμοποιείται μόνο σε διαδικασίες διασωλήνωσης ή όταν χρησιμοποιείται μία ήπια νάρκωση. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, η ουσία κεταμίνη δεν χρησιμοποιήθηκε στη Τζωρτζίνα, όπως αναφέρει η πλευρά των γιατρών. Οι αστυνομικοί, μάλιστα, που ερευνούν την υπόθεση, ρώτησαν τους γιατρούς αν έχουν χορηγήσει ποτέ κεταμίνη στη Τζωρτζίνα. Οι γιατροί ήταν κατηγορηματικοί στην απάντησή τους: «Ποτέ».

Ακόμη, βέβαια, δεν έχει γίνει γνωστό σε τι ποσότητα δόθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας η κεταμίνη. Πάντως, η ουσία κεταμίνη, όπως τονίζει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αν δοθεί σε μεγάλη ποσότητα, μπορεί να προκαλέσει ασφυκτικό θάνατο μέσα σε 20 λεπτά το πολύ. Μένει να διευκρινιστεί σε τι ποσότητα χορηγήθηκε η κεταμίνη και αν οφείλεται αυτή η ουσία στον θάνατο του παιδιού.

Η ουσία κεταμίνη είχε χρησιμοποιηθεί μέχρι και στον πόλεμο του Βιετνάμ, όπως επισήμαιναν γιατροί στην εκπομπή Live News. Ωστόσο, ήταν κατηγορηματικοί: «Πρέπει να απαντηθεί γιατί χορηγήθηκε κεταμίνη στο παιδί, από τη στιγμή που δεν χορηγήθηκε από τους γιατρούς». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA