Μενού
  • Α-
  • Α+

Ολοένα και περισσότερες πληροφορίες βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα με την ποσότητα της κεταμίνης που βρέθηκε στον οργανισμό της μικρής Τζωρτζίνας να είναι «τόσο μεγάλη που θα μπορούσε να σκοτώσει ακόμα και ελέφαντα…». Αυτή τη σοκαριστική αποκάλυψη έκανε αξιωματικός του Τμήματος Ανθρωποκτονιών όπως τόνισε η δημοσιογράφος του Open, Μίνα Καραμήτρου, την ώρα που η μητέρα των κοριτσιών, Ρούλα Πισπιρίγκου, έχει συλληφθεί μετά από ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και βρίσκεται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής από το απόγευμα της Τετάρτης (30/3).

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο εν λόγω αξιωματικός, η ποσότητα της ουσίας κεταμίνης που βρέθηκε στο αίμα της 9χρονης Τζωρτζίνας, ήταν τόσο μεγάλη και ισχυρή, που επέφερε το θάνατο μέσα σε μόλις 10 έως 15 λεπτά γιατί «ήθελε να είναι σίγουρη ότι θα τα κατάφερνε»! Η υπόθεση σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου θεωρείται «δεμένη» από τις δικαστικές αρχές, που πλέον θα ερευνήσουν υπό άλλο πρίσμα και την πιθανότητα η 33χρονη μητέρα να εμπλέκεται στους θανάτους και των άλλων δυο παιδιών της, της 3,5 ετών Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ιριδας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου θεωρήθηκε ύποπτη για το θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας γιατί από τις καταθέσεις για την υπόθεση προέκυψε πως το επίμαχο μισάωρο που χορηγήθηκε η κεταμίνη στο παιδί, στο δωμάτιο όπου νοσηλευόταν στο Παίδων δεν μπήκε κανείς άλλος, ούτε γιατρός, ούτε νοσηλευτικό προσωπικό, ούτε συγγενής πέρα από τη μητέρα.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου έδωσε τόσο μεγάλη ποσότητα κεταμίνης στην Τζωρτζίνα γιατί «ήθελε να σιγουρευτεί ότι θα τα κατάφερνε». Υπάρχουν υποψίες πως είχε προσπαθήσει και άλλες φορές να σκοτώσει τη Τζωρτζίνα με τον ίδιο τρόπο. Πληροφορίες από την έρευνα, μάλιστα, αναφέρουν πως ίσως να είχε προσπαθήσει τουλάχιστον άλλες 9 (!) φορές να σκοτώσει το παιδί!

Σήμερα, Πέμπτη (31/3) η Ρούλα Πισπιρίγκου θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα και στον ανακριτή, όπου αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί. Από το απόγευμα της Τετάρτης, όταν μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ από την Πάτρα, η 33χρονη κρατείται στα κρατητήρια του Ανθρωποκτονιών. Σύμφωνα με τον νόμο, αφού η γυναίκα συνελήφθη μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της από την ανακρίτρια κατόπιν σχετικής εισήγησης της Εισαγγελίας, έχει δικαίωμα να απολογηθεί εντός πέντε ημερών από την εκτέλεση του εντάλματος ώστε να κριθεί η περαιτέρω ποινική της μεταχείριση.

Η κατηγορουμένη που είναι αντιμέτωπη με βαρύτατο και εξαιρετικά αναλυτικό κατηγορητήριο, καλείται να δώσει τη δική της εκδοχή σε όσα της καταλογίζονται βάσει της ενδελεχούς έρευνας του Τμήματος Ανθρωποκτονιών. Όπως αναφέρουν μάλιστα δικαστικές πηγές, η υπόθεση του θανάτου του παιδιού δείχνει «απολύτως δεμένη» με ισχυρά στοιχεία που συνδέουν ευθέως τη μητέρα με τον θάνατο της Τζωρτζίνας που δέχθηκε θανατηφόρα δόση ή δόσεις συγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας, η οποία δεν κυκλοφορεί ελεύθερα στο εμπόριο.

Όπως εκτιμάται, η Ανακρίτρια που καλείται να διενεργήσει κύρια ανάκριση για τον θάνατο της 9χρονης, πιθανότατα θα χειριστεί εφόσον υπάρχουν ποινικά ευρήματα και τις υποθέσεις για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της κατηγορουμένης, της Μαλένας τον Απρίλιο του 2019 σε ηλικία 3,5 ετών στο Νοσοκομείο Ελπίδα και της μόλις 6 μηνών Ίριδας στο σπίτι της οικογένειας τον Μάρτιο του 2021.

Γρηγόρης Λέων: Η κεταμίνη μπορεί να σκοτώσει σε 15 λεπτά

Η κεταμίνη είναι μια ουσία που σε περίπτωση υπερδοσολογίας μπορεί να γίνει τοξική - προκαλώντας αλλεργική αντίδραση και μέσα σε 15 λεπτά θάνατο από ασφυξία λόγω οιδήματος που αποφράσσει τις αεραγωγούς οδούς. Η ουσία βρέθηκε και στον οργανισμό της Τζωρτζίνας και οδήγησε τη μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, στη ΓΑΔΑ, καθώς ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία εναντίον της. Την εκτίμηση πως η μικρή Τζωρτζίνα από την Πάτρα υπέφερε αρκετά πριν τον θάνατό της, εξέφρασε ο Γρηγόρης Λέων.

«Φαίνεται πως ήταν μια διαδικασία, μια περιπέτεια μέχρι τον θάνατο αυτού του μικρού παιδιού», σημείωσε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας πως το κορίτσι «βασανίστηκε» μέχρι να χάσει τη ζωή της. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, σημείωσε, ακόμη, ότι ο θάνατος της 9χρονης «ξεκλειδώνει» την έρευνα και για τους θανάτους των δύο αδελφών της. Σχετικά με την κεταμίνη, ο κ. Λέων είπε πως αυτή «η ουσία μπορεί να επιφέρει και από μόνη της τον θάνατο, αλλά αυτό είναι ανάλογο και με την ποσότητα. Σίγουρα, επέδρασε μαζί με τα φάρμακα που έπαιρνε το παιδί».

Κεταμίνη: Πώς την προμηθεύονται

Η κεταμίνη κυκλοφορεί σε υγρή μορφή ή σε λευκή σκόνη και η χρήση της ποικίλει. Μπορεί να καπνιστεί, να χορηγηθεί ενδοφλεβίως, ή να ληφθεί από το στόμα ή τη μύτη. Χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες στην κτηνιατρική ως ταχύτατο αναισθητικό-καταπραϋντικό φάρμακο. Η κεταμίνη στην Ελλάδα πωλείται επίσης σε μπουκαλάκια και κυκλοφορεί διαδικτυακά. Σύμφωνα με το Live News, η αγορά της δεν είναι εύκολη διότι δεν μπορεί οποιοσδήποτε να τη ζητήσει από φαρμακεία και αποθήκες, ωστόσο μπορεί να την πάρει μέσω διαδικτύου με κόστος περίπου 190 ευρώ

Τι συμβαίνει όταν χορηγείται κεταμίνη

Έχει κοινά χαρακτηριστικά με το PCP (phencyclidine), αν και η δράση της είναι πολύ πιο άμεση. Συνήθως ξεκινά από 5 ως 10 λεπτά μετά τη λήψη και διαρκεί 2 με 3 ώρες. Έχει συνδυαστεί με σεξουαλικές επιθέσεις, τα λεγόμενα «date-rapes», όπου τα θύματα δεν μπορούν να θυμηθούν τα γεγονότα που συνέβησαν όσο ήταν κάτω από την επήρειά του. Η υπερδοσολογία κεταμίνης προκαλεί ακόμη δυσλειτουργία συστημάτων του σώματος και θανατηφόρο πρόβλημα χωρίς ιατρική παρέμβαση.

Προκαλεί παραισθήσεις, τρέμουλο και μειωμένη αντίληψη του χώρου και του χρόνου. Επίσης, με τη χρήση της παρατηρείται σταδιακή μείωση της δυνατότητας μάθησης, αμνησία και μειωμένη κινητικότητα. Μεγάλες δόσεις και μακροχρόνια χρήση προκαλούν κατάθλιψη, υψηλή πίεση και δεν αποκλείονται θανατηφόρα αναπνευστικά προβλήματα. Η υπερδοσολογία προκαλεί ακόμη δυσλειτουργία συστημάτων του σώματος και θανατηφόρο πρόβλημα χωρίς ιατρική παρέμβαση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA