Μενού
  • Α-
  • Α+

Παραιτήθηκε από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο δικηγόρος της οικογένειας, Απόστολος Λύτρας. Η συγκεκριμένη πληροφορία που είχε αρχίσει να διαρρέει από νωρίς το πρωί, ιδιαίτερα μετά την απουσία του από τη ΓΑΔΑ όπου μεταφέρθηκε η 33χρονη από την Πάτρα, αλλά και το γεγονός πως δεν απαντούσε σε κλήσεις και μηνύματα από το πρωί,. επιβεβαιώθηκε, με τον γνωστό δικηγόρο να αποχωρεί από την υπόθεση.

Διαβάστε ακόμη: Ρούλα Πισπιρίγκου: «Σκιά» της οι αστυνομικοί για να μην αποπειραθεί να αυτοκτονήσει

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Απόστολος Λύτρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Ρούλα Πισπιριγκου και κατά τη συνομιλία τους φέρεται να αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είναι η δολοφόνος του παιδιού της. «Είμαι αθώα, δεν έχω κάνει τίποτα», φέρεται να του είπε με το δικηγόρο να της επισημαίνει: «Μα βρέθηκε δηλητήριο στο αίμα της κόρης σου. Ποιος ήθελε να της κάνει κακό; Ο γιατρός; Οι νοσηλευτές;». Εκείνη φέρεται να μην απάντησε, ενώ ο ποινικολόγος της ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την υπόθεση.

Ο κ. Λύτρας είχε αναλάβει την εκπροσώπηση της Ρούλας Πισπιρίγκου, πριν από τρεις εβδομάδες, στις 9 Μαρτίου με την ανακοίνωση τότε να σημειώνει μεταξύ άλλων πως: «Το δικηγορικό μας Γραφείο έλαβε εντολή από την κυρία Πισπιρίγκου, μητέρα των τριών παιδιών που απεβίωσαν, να την εκπροσωπήσουμε, συνεπικουρώντας τις αρχές στη διερεύνηση της ακριβούς αιτίας θανάτου των τέκνων της».

Η δήλωση του Απόστολου Λύτρα

«Ανέλαβα την νομική εκπροσώπηση αμφοτέρων των γονέων, με σκοπό και εντολή απο την οικογένεια να βοηθήσω τόσο τους ίδιους όσο και τις Αρχές στο στάδιο διερεύνησης των θανάτων των τριών παιδιών και να τους παρέχω στο πλαίσιο αυτό νομικές υπηρεσίες. Δεν θα αναλάβω, οπως έχω ήδη ενημερώσει τους γονεις, την υπεράσπιση της μητέρας σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη. Σε κάθε περίπτωση, κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης από συνήγορο. Ο δε σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας είναι όχι μόνον δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου αλλά και δείγμα νομικού πολιτισμού» ήταν η επίσημη δήλωση του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα.

Ποιος θα υπερασπιστεί τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Το απόγευμα της Τετάρτης, όταν και συνελήφθη η 33χρονη γυναίκα και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ όπου και παραμένει μέχρι και τη μεταφορά της στην ανακρίτρια. Εκεί δεν είχε δικηγόρο και πλέον μένει να φανεί αν θα διορίσει άλλον δικηγόρο η οικογένειά της, ή θα υπάρξει αυτεπάγγελτος διορισμός σύμφωνα με τον κατάλογο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Ωστόσο, ακόμη και αν δεν δεχθεί κάποιος δικηγόρος να αναλάβει την υπεράσπιση, τότε σύμφωνα με τον τροποποιημένο κώδικα, μπορεί να απολογηθεί χωρίς νομική εκπροσώπηση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA