Μενού
  • Α-
  • Α+

Πεπεισμένος πως τα επιστημονικά δεδομένα θα ρίξουν άπλετο «φως» στην υπόθεση θανάτου της μικρής Ίριδας και της αδερφής της, της Μαλένας, εμφανίστηκε στο δελτίο ειδήσεων του Star, ο Πρόεδρος Ιατροδικαστών Ελλάδος, Γρηγόρης Λέων, ήταν από τους πρώτους που μίλησαν ανοιχτά για το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας στην υπόθεση του θανάτου της Τζωρτζίνας.

«Θα στηριχτούμε στα δεδομένα και τα ευρήματα. Παρά τις αστοχίες που έγιναν στην ιατροδικαστική έκθεση του πρώτου παιδιού που πέθανε, τα δεδομένα από τις τοξικολογικές και τις ιστολογικές εξετάσεις είναι σωστά. Είμαι βέβαιος πως οι έμπειροι συνάδελφοι θα επαναξιολογήσουν τα ευρήματα και θα έχουμε μία ξεκάθαρη αιτία θανάτου στο πρώτο παιδί, ενώ στο δεύτερο παιδί  η ιατροδικαστής που χειρίστηκε την υπόθεση θα καταθέσει και θα εξηγήσει τον "μηχανισμό θανάτου" του παιδιού, ξεκλειδώνοντας έτσι την υπόθεση» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Γρηγόρης Λέων και διευκρίνισε πως δεν έχει βρεθεί κεταμίνη στις τοξικολογικές εξετάσεις του πρώτου παιδιού, της μικρής Μαλένας που πέθανε το 2019. 

«Είμαι βέβαιος ότι θα αποδειχθεί η εγκληματική ενέργεια και στα δύο πρώτα παιδιά. Θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι το τελευταίο παιδί ήταν το μεγαλύτερο σε ηλικία και είχε ένα σωματότυπο που θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να καταλήξει από ασφυκτικό θάνατο. Όπως φαντάζεστε κάτι τέτοιο δε θα ήταν δύσκολο για το τριών ετών παιδί ή και το βρέφος» είπε χαρακτηριστικά ο Γρηγόρης Λέων και συμπλήρωσε πως οι ιατροδικαστικές εκθέσεις στα πρώτα δύο παιδιά φαίνεται πως είναι ορθές, απλά πρέπει να επαναξιολογηθούν, γι΄αυτό και δε θα χρειαστεί η εκταφή τους. 

«Είμαι βέβαιος ότι θα αποδειχθεί η εγκληματική ενέργεια. Εκτιμώ ότι το πιθανότερο σενάριο για τα δύο πρώτα παιδιά είναι ο ασφυκτικός θάνατος» δηλώνει ο Γ. Λέων και υπογράμμισε αναφερόμενος στις δηλώσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου πως «Αν τις προσέξει κάποιος, θα αντιληφθεί αμέσως για το τι είδους θάνατο μιλάμε».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA