Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Γρηγόρης Λέων θεωρεί δεδομένο ότι οι έρευνες στους φακέλους των άλλων δύο νεκρών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, της Μαλένας και της Ιριδας, θα δείξουν ό,τι έδειξε κι ο φάκελος της Τζωρτζίνας. Δηλαδή ότι και τα άλλα δύο παιδιά έπεσαν θύματα εγκληματικής ενέργειας. Ο ιατροδικαστής αναφέρθηκε και στην «σκοτεινή» υπόθεση με τον περίεργο θάνατο της σπιτονοικοκυράς του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο οποίος έχει μπει πλέον στο μικροσκόπιο των Αρχών.

Σε ό,τι αφορά στην ανίχνευση της κεταμίνης, ο κ. Λέων είπε ότι στοιχείο – κλειδί θα αποτελέσουν οι τρίχες της μικρής Τζωρτζίνας καθώς από εκεί θα φανεί πότε χρησιμοποιήθηκε κεταμίνη για πρώτη φορά. Οπως είπε ο ιατροδικαστής μιλώντας στον ALPHA, «στο τρίτο παιδί δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αιτία θανάτου είναι η πολύ υψηλή δόση κεταμίνης. Από ιατροδικαστικής άποψης για εμάς θα είχε αξία μια εκταφή με την έννοια ότι η χρόνια χρήση ουσιών φαίνεται από τις αναλύσεις της τρίχας και μπορεί κάτι τέτοιο να μας γυρίσει πίσω στον χρόνο για να δούμε τα περιστατικά και πώς έγιναν».

Ο ιατροδικαστής σε ερώτηση γιατί δεν μπορεί να γίνει το ίδιο τεστ στα άλλα δύο παιδιά, απάντησε ότι «θα μπορούσε να γίνει. Αλλά μιλάμε για την Τζωρτζίνα γιατί υπάρχουν δύο δεδομένα: το πρώτο είναι το θετικό δείγμα της κεταμίνης και το δεύτερο είναι ότι υπάρχουν πολλά επεισόδια – πολλές απόπειρες ανθρωποκτονίας δηλαδή. Για να ξεδιαλύνω και τα προηγούμενα επεισόδια έχω τον τρόπο με την ανάλυση της τρίχας».

Το ίδιο υποστήριξε και για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς του ζεύγους, που πέθανε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, λέγοντας ότι «μόνο από μία τρίχα της σπιτονοικοκυράς μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA