Μενού
  • Α-
  • Α+

Σεξουαλικές παρενοχλήσεις από καθηγητή κατά φοιτητών καταγγέλλει ο Σύλλογος Φοιτητών Νομικής και μάλιστα σε ψήφισμά του, όπου επισημαίνεται ότι ο εν λόγω καθηγητής προέβη σε αυτές τις ενέργειες συστηματικά από την περίοδο που ήταν επιτηρητής, ενώ δεν δίστασε να «κόψει» πρωτοετή φοιτητή του πανεπιστημίου, όταν εκείνος αρνήθηκε να προχωρήσει σε ερωτική επαφή μαζί του. Στο ψήφισμα του Συλλόγου Φοιτητών αναφέρονται τα αρχικά του καθηγητή Χ.Χ. «...ο οποίος προσεγγίζει και παρενοχλεί φοιτητές», όπως σημειώνεται στο ψήφισμα.

Διαβάστε ακόμη: Ρόδος: 40χρονος συνελήφθη για ασέλγεια σε δύο ανήλικες - Ο ίδιος απάντησε με μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση

Οπως καταγγέλλουν οι φοιτητές τα περιστατικά είναι πολλά, ενώ ένα από τα σοβαρότερα έλαβε χώρα σε περίοδο δια ζώσης εξεταστικής προ κορονοϊού. Τότε, κατά τη διάρκεια εξέτασης προσέγγιζε συνεχώς ένα φοιτητή και κατά την παράδοση των γραπτών κοιτούσε για ώρα επίμονα το πάσο του, όπως αποδείχτηκε για να συγκρατήσει το όνομά του.

Αξίζει να αναφερθεί πως την ίδια κιόλας μέρα του έστειλε αίτημα στα social media και ήδη στα πρώτα μηνύματα συστήθηκε ως «ο επιτηρητής σου, χαχα, σοκ», εδραιώνοντας την ιδιότητά του, όπως σημειώνεται στο ψήφισμα. Στη συνέχεια οι φοιτητές περιγράφουν ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής επικοινωνούσε με τον φοιτητή και τον εκβίαζε εμμέσως να απαντάει στα μηνύματά του για να μην υπάρξει επίπτωση στον βαθμό του.

Εστειλε μήνυμα: «Εμείς σεξ πότε θα κάνουμε;»

«Η παραβιαστική αυτή συμπεριφορά κορυφώθηκε εν τέλει μετά από λίγο με το απαράδεκτο μήνυμα του Χ.Χ. ''Εμείς σεξ πότε θα κάνουμε''. Ο φοιτητής τρομοκρατήθηκε και τον μπλόκαρε από τα social media με αποτέλεσμα ο Χ.Χ. να τον κόψει με 2 στο μάθημα».

Οι φοιτητές στην ανακοίνωσή τους περιγράφουν η δυσκολία του φοιτητή να βρει το δίκιο του, τονίζουν ότι τα περιστατικά που ακολούθησαν ήταν πολλά αφού ο επιτηρητής έγινε και καθηγητής στο αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ αναφέρουν ότι πλέον έχει γίνει κάλεσμα για κινητοποίηση στον Κοσμήτορα ενάντια στη δράση του συγκεκριμένου καθηγητή.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA