Μενού
  • Α-
  • Α+

Επεισοδιακές ήταν οι πρώτες ώρες της Ρούλας Πισπιρίγκου στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, καθώς πέρασε κρίση μέσα στο κελί της μην μπορώντας να δεχθεί πως έχει προφυλακιστεί για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, ενώ νωρίτερα πληροφορίες ισχυρίζονταν πως ούρλιαζε και χτυπούσε το κεφάλι της στον τοίχο. Παράλληλα και η «υποδοχή» που έτυχε από τις υπόλοιπες κρατούμενες ήταν αρκετά «θερμή» καθώς την ώρα της μεταγωγής της ακούστηκαν φωνές από τα υπόλοιπα κελιά που φώναζαν «Ψόφα, φόνισσα».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται πλέον σε απομονωμένο, ειδικά διαμορφωμένο κελί, δίπλα στο Αναρρωτήριο, στον 1ο όροφο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού ενώ οι σωφρονιστικές Αρχές την έχουν συνεχώς υπό επιτήρηση σε περίπτωση που θελήσει να αυτοτραυματιστεί, όπως αναφέρουν πληροφορίες. Μάλιστα, όντας μανιώδη καπνίστρια, δεν έχει μαζί της ούτε καν αναπτήρα ή σπίρτα, αλλά ένας φύλακας την εποπτεύει διακριτικά όλο το 24ωρο και όταν θέλει να καπνίσει τον φωνάζει και της ανάβει το τσιγάρο.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά την ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να οδηγηθεί στη φυλακή μέχρι η υπόθεση της να φθάσει στο ακροατήριο, βρίσκεται υπό ειδικό καθεστώς κράτησης προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος να δεχθεί επίθεση από άλλες κρατούμενες είτε να βλάψει τον εαυτό της. Για το λόγο αυτό, η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής εκπόνησε ειδικό σχέδιο κράτησης προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν θερμά επεισόδια και αναταραχές με κεντρικό πρόσωπο την 33χρονη. Μάλιστα ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Κωνσταντίνος Παπαθανασίου έχει ζητήσει καθημερινή ενημέρωση προκειμένου να έχει εικόνα για την περίπτωση της κρατούμενης.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι ζήτησε στη φυλακή

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει ζητήσει μόνο να της δοθεί μία τηλεκάρτα για να μπορεί να τηλεφωνεί στην οικογένειά της και μια τηλεόραση για να βλέπει. Τις πρώτες δύο ημέρες της παραμονής της στις φυλακές Κορυδαλλού, η Ρούλα Πισπιρίγκου θα μείνει στην απομόνωση στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορονοϊό. Μετά τις 48 ώρες, η Ρούλα Πισπιρίγκου θα μεταφερθεί στο ειδικά διαμορφωμένο κελί στον Κορυδαλλό, όπου θα κρατείται μόνη της.  Θα είναι σε ειδικό κελί στην ειδική πτέρυγα των γυναικείων φυλακών, όπου κρατούνται και οι έγκλειστοι για εγκλήματα τρομοκρατίας. Το κελί της θα είναι ατομικό και σε πλήρη απομόνωση. Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα προαυλίζεται μόνη της, προκειμένου να βρίσκεται σε απόλυτα ασφαλές περιβάλλον και θα μπορεί να βλέπει μόνο τον δικηγόρο της και όταν χρειαστεί να τηλεφωνήσει, να είναι ξανά μόνη της.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ανεπιθύμητη σε Κορυδαλλό και Ελαιώνα

Η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν ανεπιθύμητη στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα, γι' αυτό και επικράτησε η επιλογή του Κορυδαλλού. Επειδή μάλιστα ερευνάται και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της, της Μαλένας και της Ιριδας, οι Αρχές θέλουν να είναι κοντά στην Ευελπίδων. Η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν ανεπιθύμητη από τις κρατούμενες στον Ελαιώνα και θα υπήρχε πρόβλημα, καθώς όπως ακούστηκε «την περίμεναν...». Συγκεκριμένα φέρεται να υπήρχαν μηνύματα από τις φυλακές της Θήβας για να μην πάει εκεί η φερόμενη ως δολοφόνος της Τζωρτζίνας. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA