Μενού
  • Α-
  • Α+

Στα 93 του χρόνια αποφάσισε να γίνει δολοφόνος ένας άνδρας στην Τήνο και για μια ασήμαντη αιτία στέρησε από τους οικείους του κι από τα κοινά του νησιού έναν 50χρονο με τον οποίο είχε διένεξη για μια θέση πάρκινγκ. Οι δυο τους φέρονται να είχαν συχνούς καυγάδες για ασήμαντες αφορμές, όπως ένας ηλιακός θερμοσίφωνας, μια θέση πάρκινγκ, μια κεραία και διάφορες άλλες αφορμές που πυροδοτούσαν τον εκρηκτικό χαρακτήρα του ηλικιωμένου, για τον οποίο οι περίοικοι υποστηρίζουν ότι ήταν οξύθυμος και πάντα... ψαχνόταν για καυγά.

Ετσι έγινε και την Κυριακή, όταν σήκωσε το όπλο και σκότωσε εν ψυχρώ τον 50χρονο αγιογράφο Σπύρο Μεταξά. Το θύμα που δέχτηκε δύο σφαίρες μέσα στο αυτοκίνητό του σχεδόν εξ' επαφής είχε δύο παιδιά και πρόσφατα είχε χάσει τον αδερφό του από καρκίνο (επίσης πατέρα δύο παιδιών). Ο πατέρας του Σπύρου Μεταξά ήταν επί σειρά ετών διευθυντής της Σχολής Αγιογραφίας της Τήνου. Πρόκειται για πολύ γνωστό αγιογράφο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν λίγα χρόνια. Στη συνέχεια, τη θέση του διευθυντή ανέλαβε ο αδερφός του Σπύρου Μεταξά, ο οποίος λίγο μετά το θάνατο του πατέρα του απεβίωσε από καρκίνο. Κατόπιν, έγινε διευθυντής ο Σπύρος Μεταξάς που δολοφονήθηκε χθες. Πρόκειται για μία οικογένεια με πλούσια ιστορία στην Τήνο και βαθιά κληρονομιά στον κόσμο της αγιογραφίας.

Ο 93χρονος καθ' ομολογίαν δολοφόνος, ο οποίος φαίνεται αμετανόητος καθώς μετά το φονικό φώναζε «καλά του έκανα» θα οδηγηθεί το πρωί στην Εισαγγελία της Σύρου για να απολογηθεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοχρησία και παράνομη οπλοκατοχή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA