Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα ιατροδικαστική εξέταση για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, της 3,5 ετών Μαλένας τον Ιούλιο του 2019 και της μόλις 6 μηνών Ίριδας, το Μάρτιο του 2020, φέρονται να έχουν παραγγείλει οι εισαγγελείς που ανέλαβαν την σχετική έρευνα. Στόχος είναι να εξακριβωθούν, υπό τα νέα δεδομένα, οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγαν από τη ζωή τα δύο κοριτσάκια.

Διαβάστε ακόμη: Ρούλα Πισπιρίγκου: Οι αναρτήσεις για την ινομυαλγία που τη συνδέουν με κεταμίνη

Στο πλαίσιο της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου έχουν ζητήσει να συνταχθεί από την αρχή, νέα ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια των δύο θανάτων, που σημειώθηκαν σε διάστημα 20 μηνών, εξετάζοντας όλα τα δεδομένα, ακόμη και το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Οι εισαγγελείς έχουν ζητήσει να  τους διαβιβαστούν οι πλήρεις ιατρικοί φάκελοι, οι διαγνώσεις των θεραπόντων γιατρών και τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες είχε υποβληθεί η άτυχη Μαλένα, ο θάνατος της οποίας είχε αποδοθεί σε ηπατική ανεπάρκεια. Όσον αφορά στον θάνατο της Ίριδας που πέθανε στο σπίτι του ζευγαριού, στην Πάτρα, θα αναζητηθούν οι κλήσεις στο ΕΚΑΒ για τη διακομιδή της όπως και τα σχετικά έγγραφα του νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε.

Οι δύο εισαγγελείς ξεκινούν δε, νέο γύρο καταθέσεων καλώντας και πάλι όλα τα πρόσωπα που εξετάστηκαν από την Αστυνομία ως μάρτυρες κατά την πρώτη έρευνα των Αρχών για του θανάτους, ανάμεσά τους γιατροί και νοσηλευτές.  Τα άτομα από το συγγενικό περιβάλλον του ζευγαριού, αναμένεται να κληθούν στη συνέχεια.

Ψάχνουν τοξική ουσία και στον θάνατο της Μαλένας

Στο μεταξύ, νέα στοιχεία σοκ έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τον θάνατο και της Μαλένας, του ενός εκ των τριών νεκρών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα. Σύμφωνα σε όσα αναφέρθηκαν στην εκπομπή Live News από τον αστυνομικό συντάκτη του MEGA, Βασίλη Λαμπρόπουλο, τη δεδομένη χρονική στιγμή στο τραπέζι έχει τεθεί η περίπτωση εκταφής της Μαλένας, καθώς τόσο σε κύκλους της αστυνομίας, όσο και των ιατροδικαστών υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες για την ύπαρξη τοξικών ουσιών, όπως της κεταμίνης (ή άλλης) που προκάλεσε τον θάνατο του παιδιού τον Απρίλιο του 2021 και ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ελπίς» με λευχαιμία.

Γιατί είναι πιθανή η εκταφή της Μαλένας

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, γιατροί και αστυνομικοί εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο εκταφής της Μαλένας, προκειμένου να καταλήξουν με στοιχεία αν η Μαλένα πέθανε από λευχαιμία ή από ανθρώπινο χέρι. Οι δύο λόγοι που θεωρείται πιθανή η εκταφή της είναι οι εξής:

  • Να πάρουν τρίχες από τα μαλλιά της Μαλένας για να εντοπίσουν τα όποια υπολείμματα της ουσίας

     

  • Να εξετάσουν τους ιστούς του παιδιού, ώστε να εντοπιστεί επίσης η ουσία

Οπως έχουν εδώ και καιρό επισημάνει ιατροδικαστές όπως ο Γρηγόρης Λέων, η Μαλένα είχε ασφυκτικό θάνατο. Ωστόσο τώρα έχει προκύψει ένα θέμα που προβληματίζει ιδιαίτερα τους γιατρούς και το οποίο επίσης δημιουργεί δεύτερες σκέψεις στους αστυνομικούς. Αυτό έχει να κάνει με τη φθορά που εντοπίστηκε στο συκώτι του παιδιού. Οι γιατροί δεν μπορούν να εξηγήσουν επιστημονικά τη φθορά που έχει παρατηρηθεί και θεωρούν ότι αυτή η φθορά είναι πολύ πιθανό να οφείλεται σε τοξική ουσία, όπως η κεταμίνη από την οποία πέθανε η Τζωρτζίνα. Οπως λένε θεωρείται πολύ δύσκολο η έλλειψη οξυγόνου να προκάλεσε τόσο μεγάλη ζημιά, ενώ αντίθετα η ύπαρξη δηλητηριώδους ουσίας που θα είχε δράσει από 45 έως 60 λεπτά πριν (σ.σ. περίπου όπως στην περίπτωση της Τζωρτζίνας), αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει το πρόβλημα.

Πληροφορίες για προσαγωγή ατόμου 

Την ώρα που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας με τη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου να έχει προφυλακιστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τη δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης της και ενώ διερευνώνται οι συνθήκες θανάτων των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, της Μαλένας και της Ιριδας, σφίγγει ο κλοιός από την ΕΛ.ΑΣ. Οι εξελίξεις αναμένεται σήμερα, Δευτέρα (11/4) να είναι καταιγιστικές, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα pelop.gr, τις επόμενες ώρες αναμένεται να προσαχθεί ένα άτομο στο «Ανθρωποκτονιών» και ενδέχεται μετά την κατάθεσή του η προσαγωγή να μετατραπεί σε σύλληψη.

 

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι πληροφορίες για ακόμη περισσότερες συλλήψεις, όχι κατ’ ανάγκην ατόμων που είναι «φυσικοί αυτουργοί» στον ενδεχόμενο φόνο, αλλά ανθρώπων που με κάποιους τρόπους συνετέλεσαν ή είχαν εμπλοκή στην πράξη, ακόμη και αν δεν κατανοούσαν εκείνη την εποχή τι θα μπορούσε να συμβεί. Μάλιστα, τις συγκεκριμένες πληροφορίες επιβεβαιώνει από την πλευρά του και ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Το Πρωινό» αποκάλυψε ότι «είμαστε πάρα πολύ κοντά σε σύλληψη για την υπόθεση της Πάτρας από το στενό περιβάλλον της κατηγορουμένης ακόμα και από αυτούς που κάνουν σήμερα δηλώσεις, με την κατηγορία της συνέργειας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA