Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενάμισι χρόνο μετά την αποχώρηση του από την προεδρεία του σωματείου των οδηγών ταξί, ο Θύμιος Λυμπερόπουλος επέστρεψε! Ο συνδικαλιστής του κλάδου που έχει πρωτοστατήσει σε μεγάλες κινητοποιήσεις του κλάδου τα προηγούμενα χρόνια, είχε αποχωρήσει από ην προεδρεία του ΣΑΤΑ, τον Οκτώβριο του 2020, ωστόσο στις πρόσφατες εκλογές κατάφερε να επανεκλεγεί επικρατώντας του απερχόμενου προέδρου, Βασίλη Μαραγκάκη.

Διαβάστε ακόμη: Εκρηξη σε πολυκατοικία που μένει ο προϊστάμενος της κρατικής ασφάλειας

Επι σειρά ετών μέλος της Νέας Δημοκρατίας, ο Θύμιος Λυμπερόπουλος, έχει υπάρξει επίσης αναπληρωτής τομεάρχης Μεταφορών και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Ωστόσο αυτή η σχέση είχε διαρραγεί χρόνια πριν και συγκεκριμένα από το 2011 όταν με δήλωση του τότε εκπροσώπου, ο κ. Λυμπερόπουλος είχε διαγραφεί από το κόμμα με εντολή του Αντώνη Σαμαρά.Αφορμή είχε σταθεί η στάση του κόμματος απέναντι στις πλατφόρμες όπως η BEAT και η Uber, με τον πρόεδρο τότε του ΣΑΤΑ να απειλεί πως «θα κάνει Κούγκι» τον τουρισμό. 

Το 2019 ο Θύμιος Λυμπερόπουλος είχε προσεγγίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα είχε γίνει θερμά δεκτός από τον Αλέξη Τσίπρα, σε συγκέντρωσή του στο Αιγάλεω που από το βήμα τον είχε προσφωνήσει «ο φίλος μου ο Θύμιος».

Τα προηγούμενα χρόνια, είχε αποχωρήσει αρχικά, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία (ΠΟΕΙΑΤΑ), ενώ στη συνέχεια το Δ.Σ. του ΣΑΤΑ αποφάσισε την άρση εμπιστοσύνης του προς αυτόν. Ο έως τότε συνδικαλιστικός επικεφαλής του κλάδου βρισκόταν στο τιμόνι της ΠΟΕΙΑΤΑ από το 2002 και του ΣΑΤΑ από το 2007, ενώ την τελευταία φορά είχε εκλεγεί στον ΣΑΤΑ με ποσοστό 65% και στην ΠΟΕΙΑΤΑ είχε συγκεντρώσει το 45% των ψήφων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.