Μενού
  • Α-
  • Α+

Το κύμα αφρικανικής σκόνης που «χτύπησε» τη χώρα την προηγούμενη εβδομάδα, είναι πάλι εδώ και μάλιστα αναμένεται να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα μέσα στο Σαββατοκύριακο που ο καιρός αναμένεται να χαλάσει. Όπως ενημέρωσε ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, εκτός από την περιορισμένη ορατότητα που μπορεί αυτή να προκαλέσει θα φέρει και λασποβροχές ενώ θα επηρεάσει και ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα.

Διαβάστε ακόμη: Μετρό: Θα περνάει από Καλλιθέα με τελικό προορισμό το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος

«Τα τελευταία διαθέσιμα δεδομένα υποδεικνύουν ότι οι υψηλότερες συγκεντρώσεις σκόνης στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα καταγραφούν στα δυτικά, κεντρικά και νότια το Σάββατο και στα βόρεια, στα ανατολικά και νότια την Κυριακή!» έγραψε στα social media και προσέθεσε: «Λόγω των αυξημένων συγκεντρώσεων σκόνης, εκτός από την περιορισμένη ορατότητα που μπορεί αυτή να προκαλέσει,  τα φαινόμενα (βροχές/καταιγίδες) που αναμένεται να σημειωθούν σε αρκετές περιοχές, θα έχουν σε πολλές περιπτώσεις  και χαρακτηριστικά λασποβροχής. Σταδιακή απομάκρυνση των υψηλών συγκεντρώσεων σκόνης αναμένεται κατά τη διάρκεια της Μέγαλης Δευτέρας!

Ποιοι θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα

  • Ενήλικες με αναπνευστικό πρόβλημα
  • Ενήλικες καρδιοπαθείς και παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική άσκηση, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.
  • Γενικά καλό θα είναι κάθε άτομο που θα αισθάνεται ενόχληση στα μάτια ή εμφανίζει βήχα, ρινική συμφόρηση ή ενόχληση στο λαιμό  να περιορίσει τη σωματική του άσκηση - δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους».
https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FSakisArnaoutoglouForecasts%2Fposts%2F534452461377786&show_text=true&width=500

Ο καιρός μέχρι το Πάσχα

Καλός θα είναι ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα, ωστόσο νωρίτερα θα τον δούμε να χαλάει. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, «από αύριο Σάββατο μας τα χαλάει ο καιρός από το απόγευμα, έρχονται λασποβροχές αλλά πιο βαρύς θα είναι ο καιρός την Κυριακή και τη Μεγάλη Δευτερα στην κεντρική, ανατολική και βόρεια Ελλάδα ενώ θα έχουμε και χιόνια στα ψηλά βουνά στην ηπειρωτική χώρα».

«Από Μεγάλη Τετάρτη ο καιρός μέχρι την Κυριακή του Πάσχα θα είναι βελτιωμένος χωρίς κάτι αξιόλογο, ανεβαίνει ο υδράργυρος αλλά και τη Δευτέρα του Πάσχα θα έχουμε ήπιες συνθήκες με μια πιθανότητα βροχών στα βόρεια τμήματα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA