Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνεχίζονται οι έρευνες για να βρεθεί η διαδρομή της κεταμίνης που σκότωσε την 9χρονη Τζωρτζίνα, ένα από τα τρία νεκρά παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα. Για την υπόθεση έχει προφυλακιστεί η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο χορήγησε την ουσία στο άτυχο κοριτσάκι. Στο μεταξύ, ηλεκτρονικά ίχνη από το τάμπλετ που ανασύρθηκε από τον τάφο του παιδιού δείχνουν ότι έχουν γίνει στη Google αναζητήσεις για φαρμακευτικές και αναισθητικές ουσίες, τρεις ημέρες πριν η 9χρονη αφήσει την τελευταία της πνοή. Ταυτόχρονα, από τις καταθέσεις γιατρών του Ωνασείου προέκυψε πως είχαν σταλεί 198 ειδοποιήσεις από τον απινιδωτή της Τζωρτζίνας μέσα σε 7 μήνες, ενώ μία από αυτές εστάλη την ώρα που σύμφωνα με το κατηγορητήριο η Ρούλα Πισπιρίγκου χορήγησε κεταμίνη στην κόρη της. 

Στο τάμπλετ βρέθηκαν ειδοποιήσεις για προσφορές φαρμακευτικών ουσιών που σύμφωνα με τους ειδικούς σημαίνει ότι στο τάμπλετ είχαν γίνει σχετικές αναζητήσεις στο διαδίκτυο, το διάστημα 25-26 Ιανουαρίου 2022. Σε ότι αφορά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, ρεπορτάζ του STAR αναφέρει πως δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι στιγμής οι έρευνες, οι οποίες αναμένεται να αποκαλύψουν με ποιον μίλησε η Ρούλα Πισπιρίγκου, αλλά όχι και το περιεχόμενο των συνομιλιών.

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Η Πισπιρίγκου ήθελε αποζημίωση μαμούθ για τον θάνατο της Μαλένας - «Φωτιά» τα στοιχεία από το τάμπλετ

Ωστόσο το δεύτερο επίπεδο της έρευνας είναι και το πιο ουσιαστικό το οποίο σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN αφορά τα αρχεία, τα βίντεο αλλά και τις συνομιλίες που υπάρχουν στις συσκευές της Ρούλας Πισπιρίγκου που έχουν διαγραφεί, είτε γιατί ο χρήστης τα διέγραψε, είτε γιατί έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από την αναζήτησή τους και πάνω σε αυτά έχουν εγγραφεί νέες αναζητήσεις. 

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ελεγχος στις SIM και τις κάρτες μνήμης

Οι Αρχές έχουν ολοκληρώσει ήδη τον έλεγχο στις κάρτες SIM και τις κάρτες μνήμης που κατασχέθηκαν από το σπίτι της Πάτρας στο οποίο διέμενε η οικογένεια Δασκαλάκη. Τις επόμενες μέρες θα ελεγχθούν τα 8 κινητά τηλέφωνα, όπως και οι υπολογιστές που κατασχέθηκαν ενώ από τις κάρτες έχουν βρεθεί αναζητήσεις που χαρακτηρίζονται ύποπτες για τη διαδρομή της κεταμίνης.

Σύμφωνα με τον ALPHA, στην έκθεση πραγματογνωμοσύνης, διαπιστώθηκαν 27 αναζητήσεις στη Google για ιατροφαρμακευτικά σκευάσματα από τις 12 Ιανουαρίου 2022 μέχρι και τις 30 Μαρτίου του 2022, ημέρα που συνελήφθη η Ρούλα Πισπιρίγκου. Στις 17 Ιανουαρίου, η μητέρα των τριών παιδιών ψάχνει στο διαδίκτυο ιατρικά βιβλία και ουσίες, μεταξύ των οποίων υπάρχει και η κεταμίνη. Η αναζήτηση όμως δεν είναι ευθεία. Δεν πληκτρολογεί τη λέξη κεταμίνη. Στις 19 Ιανουαρίου η Τζωρτζίνα εμφανίζει νέο πρόβλημα και ουσιαστικά ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση της ζωής της. Στις 26 Ιανουαρίου, τρεις μέρες πριν τον θάνατο της Τζωρτζίνας, έρχεται διαφήμιση από την Google για κεταμίνη.

Στις 30 Μαρτίου, ημέρα που η Ρούλα Πισπιρίγκου συνελήφθη στην Πάτρα, έψαξε για κεταμίνη. Κάτι που έχει αναφέρει και η ίδια στην κατάθεσή της. Όπως είχε πει, άκουσε την αποκάλυψη για την ουσία στην τηλεόραση και τότε έψαξε για την ουσία.

198 ειδοποιήσεις σε 7 μήνες 

Σύμφωνα με καταθέσεις γιατρών του Ωνασείου, τα «ψευδοτέστ» που έκανε στην 9χρονη κόρη της για να πείσει τους γιατρούς ότι έχει αρρυθμίες η Ρούλα Πισπιρίγκου έφτασαν τα 198 μέσα σε 7 μήνες. Όπως λένε γιατροί, σε άλλες περιπτώσεις με άλλα παιδιά με απινιδωτή που έχουν υπαρκτό καρδιολογικό πρόβλημα, ο μέσος αριθμός τεστ που γίνονται από γονείς είναι 15 με 20 το ίδιο χρονικό διάστημα!  Επίσης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, η Ρούλα Πισπιρίγκου μετέδιδε δεδομένα λίγο πριν δώσει την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα, ενώ έφτασε να σταματήσει την προσπάθεια ανάνηψης για να... μεταδώσει δεδομένα, κάτι που είχε προκαλέσει εντύπωση στους γιατρούς.

Αποκαλύπτεται, όμως, και κάτι ακόμη πολύ σημαντικό. Τα περιστατικά βραδυκαρδίας δεν ήταν μόνο στο νοσοκομείο και τα οποία κατέγραφε η Ρούλα Πισπιρίγκου για να τα δείξει στους γιατρούς. Σύμφωνα με το MEGA, όπως κατέγραψε ο βηματοδότης το 9χρονο κορίτσι είχε ανεξήγητες βραδυκαρδίες στο σπίτι της, τον Δεκέμβριο του 2021, χωρίς κανείς από το περιβάλλον της να ειδοποιήσει τους γιατρούς. Συγκεκριμένα, από τις καταθέσεις γιατρών του Ωνασείου και από την εταιρεία που διαχειριζόταν τον βηματοδότη, προκύπτει ότι στα τέλη Δεκεμβρίου με Αρχές Ιανουαρίου, όταν η Τζωρτζίνα ήταν στο σπίτι της παρουσίαζε βραδυκαρδίες και είχε ενεργοποιηθεί ο βηματοδότης (έως και 6 ώρες την ημέρα). Σημειώνεται ότι τους προηγούμενους μήνες δεν είχε υπάρξει σχετικό επεισόδιο.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Οι ειδοποιήσεις για κεταμίνη από την Google 

Για τα δεδομένα από το τάμπλετ της Τζωρτζίνας είχε μιλήσει και ο διευθυντής του Ινστιτούτου CSI, Μανώλης Σφακιανάκης. «Ο δεκάλογος του τάμπλετ που περιμένουμε να δούμε, αφορά στην εύρεση των αναζητήσεων των ουσιών που έχουν βρεθεί, τις παραγγελίες, τις διαδρομές, τις επικοινωνίες, τα πρόσωπα, τα ηλεκτρονικά ίχνη, τις συναντήσεις προσώπων, τις ταυτοποιήσεις προσώπων μέσω κεραιών κινητής, την ανάκτηση διαγεγραμμένων και τέλος τις επαφές. Αυτά είναι τα στοιχεία είναι στο μικροσκόπιο των αρχών» ανέφερε ο κ. Σφακιανάκης. 

«Ο χρόνος που χρειάζεται είναι το πολύ 10-15 μέρες. Οι ερευνητές θα έχουν κάνει φύλο και φτερό το τάμπλετ. Μετά θα έχουμε στο πρώτο 10ήμερο του Μαΐου την πρώτη εγκληματολογική έκθεση. Το τάμπλετ το είχε κλείσει επιμελώς στο φέρετρο της μικρής. Είναι το στοιχείο που θα δώσει τις περισσότερες πληροφορίες», επεσήμανε και τόνισε πως «στις ηλεκτρονικές συσκευές, υπάρχουν οι ρυθμίσεις που δίνουν φωνητικές εντολές και αυτό θα δώσει τις απαντήσεις. Εάν δεν είχε κλείσει τις ρυθμίσεις τότε το τάμπλετ "ακούει". Εσκεμμένως μπήκε το τάμπλετ στον τάφο της Τζωρτζίνας η Ρούλα Πισπιρίγκου. Η Google έχει φτιάξει το προφίλ όλων των χρηστών της στον κόσμο». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA