Μενού
  • Α-
  • Α+

Εξι μέρες έχουν περάσει από τη στιγμή που ο ορειβάτης Αντώνης Συκάρης άφησε την τελευταία του πνοή στα Ιμαλάια. Παρά τις προσπάθειες που γίνονται από τότε για την ανάσυρση της σορού του η κακοκαιρία δεν έχει επιτρέψει να γίνει αυτό. Ετσι, η σορός του Αντώνη Συκάρη βρίσκεται στο σημείο όπου κατέληξε ο Ελληνας ορειβάτης. 

Διαβάστε ακόμηΑίγινα: Τραυματίστηκε 8χρονη την ώρα που ανέβαινε στο πλοίο - Μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Αθήνας

O γιος του ορειβάτη ανέφερε: «Σήμερα ξεκίνησε η δεύτερη επιχείρηση ανάσυρσης της σορού του πατέρα μου. Λόγω καιρού δεν έχουν καταφέρει να προσεγγίσουν. Δεν μπόρεσαν καν να πλησιάσουν το σημείο, τη διαδρομή δηλαδή όπου είναι ο πατέρας μου. Ο καιρός τους δυσκολεύει, ό,τι έγινε με τον πατέρα μου έγινε πάνω στην διαδρομή, δεν ήταν κάπου εκτός της διαδρομής».

O γιος του Αντώνη Συκάρη υπογράμμισε ότι οι δυσχερείς συνθήκες δυσκολεύουν την προσπάθεια περισυλλογής της σορού του. «Έγινε μία προσπάθεια την προηγούμενη εβδομάδα και σήμερα ξεκίνησε και πάλι προσπάθεια. Μας έχουν πει ότι πάνε 5 άτομα και περιμένουμε. Η επικοινωνία είναι πολύ δύσκολη. Ακόμα δεν μας έχουν πει “έχουμε καλό καιρό, ξεκινάμε”. Τίποτα δεν είναι σίγουρο. Το ξέρω ακούγεται περίεργο αλλά είναι τέτοιες οι συνθήκες εκεί που δεν έχουμε την ίδια μορφή επικοινωνίας και ούτε την αποτελεσματικότητα, όπως την έχουμε εδώ. Με δορυφορικό τηλέφωνο, είτε μεταξύ τους εκείνοι μέσω ασυρμάτου και μετά κάποιος που έχει ιντερνέτ μου στέλνει».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA