ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/04/2022 17:07

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Τι απαντούσε η Πισπιρίγκου όταν της έλεγαν για ασφυκτικό θάνατο σε Μαλένα και Ιριδα

Ο θάνατος τριών παιδιών σε 33 μήνες έχει εξελιχθεί σε γρίφο για δυνατούς λύτες τη στιγμή που πληθαίνουν οι φωνές που υποστηρίζουν ότι η Μαλένα και η Ιριδα είναι θύματα δολοφονικής ενέργειας και τους προκλήθηκε ασφυξία - Η Τζωρτζίνα σύμφωνα με τις Αρχές δολοφονήθηκε και κατηγορείται η Ρούλα Πισπιρίγκου

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Τι απαντούσε η Πισπιρίγκου όταν της έλεγαν για ασφυκτικό θάνατο σε Μαλένα και Ιριδα
Πηγή: shutterstock, facebook
Ανάγνωση:

Συνεχίζονται οι έρευνες για τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας, δύο από τα παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα. Για την περίπτωση της Τζωρτζίνας έχει προφυλακιστεί η Ρούλα Πισπιρίγκου, καθώς στην 9χρονη εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα κεταμίνης. Ο θάνατος τριών παιδιών σε 33 μήνες έχει εξελιχθεί σε γρίφο για δυνατούς λύτες τη στιγμή που πληθαίνουν οι φωνές που υποστηρίζουν ότι η Μαλένα και η Ιριδα είναι θύματα δολοφονικής ενέργειας και τους προκλήθηκε ασφυξία.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μέσα από τη δημοσίευση ενός σκίτσου περιέγραψε με ανατριχιαστικό τρόπο πώς συνδέονται οι εκδορές στο πρόσωπο της Μαλένας και ο πνιγμός. Εγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter: «Στη Μαλένα είναι σημαντικό να αξιολογηθούν ορθά όλα τα τραύματα του παιδιού στο πρόσωπο από τις φωτογραφίες που ελήφθησαν. Το ύψος των αμυχών στη βάση της μύτης (ψηλά) είναι πλήρως συμβατό με ασφυξία. Ο δράστης της φωτογραφίας (από τη βιβλιογραφία) είναι αριστερόχειρας».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου σε συνέντευξη που είχε δώσει πριν τη σύλληψή της στην Τατιάνα Στεφανίδου στις 10 Μαρτίου 2022 και προβλήθηκε στον ALPHA την Μεγάλη Τρίτη (19/4), είχε ερωτηθεί για το ενδεχόμενο ασφυκτικού θανάτου στα παιδιά της, αποκλείοντας τέτοιο ενδεχόμενο. «Φυσικά και αποκλείεται. Πώς να γίνει αυτό; Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα. Αυτά είναι ιστορίες για να έχουμε να λέμε», ανέφερε και σε ερώτηση για το αν θα μπορούσε κάποιος να προκαλέσει ασφυξία στα κοριτσάκια είχε απαντήσει, ρωτώντας «ποιος;». «Ποιος εξωγενής παράγων, αφού μόνο εγώ ήμουν εκεί; Δεν υπάρχει άλλος εξωγενής παράγων. Να έρθει η νοσοκόμα να σκοτώσει το παιδί, για ποιο λόγο;» επέμεινε η Ρούλα Πισπιρίγκου και σε σχόλιο της Τατιάνας Στεφανίδου «ο ασφυκτικός θάνατος δεν επέρχεται μόνο από ανθρώπινο χέρι, σωστά;» η μητέρα την ρώτησε ξανά «από τι άλλο επέρχεται;».

«Εγώ όταν ακούω ασφυκτικό θάνατο πάει το μυαλό μου στο πνίξιμο. Πνίξιμο στα παιδιά δεν υπάρχει τέτοιο. Όσο και να θέλουν να το προβάλλουν…Της Τζωρτζίνας της έπεφτε το οξυγόνο. Σταδιακά. Της έπεφτε ανέβαινε, έπεφτε ανέβαινε. Μαζί με τους παλμούς. Ανέβαιναν οι παλμοί, κατέβαζε οξυγόνο. Η Τζωρτζίνα είχε τρομερό πρόβλημα. Επί δύο» είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Video Loading...

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ολόκληρη η συνέντευξη

Τι κάνεις Ρούλα μου, πώς είσαι;

Τα ίδια, προσπαθώ.

Πότε θα βγουν οι τοξικολογικές;

Από την ενημέρωση που έχω, τις έχει νομίζω στα χέρια του απλά να τις καθαρογράψει, κάτι τέτοιο είναι αλλά θα τις δώσει απ’ ότι ξέρω μαζί με τις ιστολογικές. Θα τις δώσει πακέτο.

Eντάξει, αυτό που λένε οι ιατροδικαστές και που το έβγαλα και εγώ αυτό τις προάλλες, το έβγαλε η Γιώτα, ότι είναι περίεργο στις εξετάσεις των παιδιών ότι είναι διαφορετικές οι αιτίες θανάτου αλλά είναι ίδιες οι ιστολογικές. Εσύ που ξέρεις κάτι παραπάνω και ως έτσι ας το πούμε έχεις κάποιες γνώσεις, τι σου λένε οι γιατροί, τι σου λένε οι ιατροδικαστές;

Η ενημέρωση που είχα εγώ από τους ιατροδικαστές όταν πήρα τις εκθέσεις τους ήταν ότι από την ανακοπή επέρχεται το πνευμονικό οίδημα, μόνο αυτό. Δεν έχω κάποια άλλη ενημέρωση. Και ότι δεν υπάρχει ασφυκτικός θάνατος πουθενά. Σε κανένα από τα τρία παιδιά. Ρωτήστε τους ίδιους τους ιατροδικαστές να σας το επιβεβαιώσουν αυτό, που έχουν τα παιδιά.

Για σένα αποκλείεται δηλαδή να έχουν φύγει από ασφυκτικό θάνατο τα παιδιά;

Φυσικά και αποκλείεται. Πώς να γίνει αυτό; Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα. Αυτά είναι ιστορίες για να έχουμε να λέμε.

Δεν θα μπορούσε να τους έχει προκαλέσει τον ασφυκτικό θάνατο κάποιος.

Ποιος;

Εξωγενής παράγων, δεν χρειάζεται …

Ποίος εξωγενής παράγων, αφού μόνο εγώ ήμουν εκεί; Δεν υπάρχει άλλος εξωγενής παράγων. Να έρθει η νοσοκόμα να σκοτώσει το παιδί, για ποιο λόγο;

Ναι θέλω να πω, ο ασφυκτικός θάνατος δεν επέρχεται μόνο από ανθρώπινο χέρι, σωστά;

Από τί άλλο επέρχεται;

Δεν γνωρίζω, δεν είμαι γιατρός.

Εγώ όταν ακούω ασφυκτικό θάνατο πάει το μυαλό μου στο πνίξιμο. Πνίξιμο στα παιδιά δεν υπάρχει τέτοιο. Όσο και να θέλουν να το προβάλλουν…Της Τζωρτζίνας της έπεφτε το οξυγόνο. Σταδιακά. Της έπεφτε ανέβαινε, έπεφτε ανέβαινε. Μαζί με τους παλμούς. Ανέβαιναν οι παλμοί, κατέβαζε οξυγόνο. Η Τζωρτζίνα είχε τρομερό πρόβλημα. Επί δύο.

Ναι. Προφανώς, αυτό είναι που της προκάλεσε και τον θάνατο της Τζωρτζίνας, έτσι; Οι γιατροί βέβαια δεν μπορούν να εξηγήσουν αυτό το φαινόμενο, δηλαδή της πτώσης του οξυγόνου σε συνδυασμό με την άνοδο των καρδιακών παλμών.

Τι να σας πω. Ας εξηγήσουν άλλα οι γιατροί και ας αφήσουν αυτό.

Γιατί πιστεύεις ότι οι γιατροί δεν μπορούν να βρουν μία εξήγηση για τον θάνατο των παιδιών;

Εγώ έχω δύο ιατροδικαστικές εκθέσεις άρα οι ιατροδικαστές μπορούσαν να βρουν τον θάνατο. Τώρα οι γιατροί δεν μπορούσαν να το εξηγήσουν, ήρθαν οι ιατροδικαστές και το εξήγησαν. Τώρα για την Τζωρτζίνα θα δούμε…

Στη Μαλένα δεν εξήγησαν πώς έφυγε, ένα αποτέλεσμα έγραψαν στην ιατροδικαστική. Δηλαδή δεν εξήγησε ποτέ κανείς πώς προήλθε η ηπατική ανεπάρκεια.

Κάνετε λάθος. Δεν έχετε δει την έκθεση του κυρίου Τσαντίρη.

Επειδή την έχω διαβάσει την έκθεση του κυρίου Τσαντίρη.

Λέει δύο εκδοχές. Μία είναι η τοξικότητα της χημειοθεραπείας και η άλλη είναι η καρδιά, από γονίδιο. Δύο εκδοχές δίνει.

Ναι. Νομίζω ναι. Αναφέρεται και σε ενδεχόμενο γονιδιακό πρόβλημα.

Και την τοξικότητα.

Και την τοξικότητα των χημειοθεραπειών.

Μία έκανε.

Δεν ήταν όμως η χημειοθεραπεία τόσο τοξική ώστε να πάθει το παιδί με μία χημειοθεραπεία ηπατική ανεπάρκεια και του είχαν γίνει και την προηγουμένη το βράδυ εξετάσεις. Εσύ θυμάσαι την προηγουμένη δηλαδή που το εξέτασαν το παιδί οι γιατροί;

Θυμάμαι, αλλά δεν είχε πάρει τη χημειοθεραπεία. Την πήρε 23 ώρες πριν ακριβώς.

Άρα έκαναν την εξέταση.

Έκαναν την χημειοθεραπεία και μετά έφυγε, μετά από 23 ώρες.

Τη γενική εξέταση, του την κάνανε πριν πάρει την χημειοθεραπεία του παιδιού;

Ναι. Ε ναι, πριν.

Έχουν ακουστεί τόσα πολλά. Τόσα πολλά, δηλαδή.

Έχω βαρεθεί να ακούω.

Και όλη αυτή η ιστορία με τις κάμερες μέσα στο δωμάτιο που ρωτούσες για τις κάμερες, που ζητούσες μονόκλινο, δηλαδή, όλα αυτά.

Όλα αυτά δεν ισχύουν, αυτά είναι να έχουμε να λέγαμε. Βγήκε η ίδια η διευθύντρια και είπε ότι δεν ζήτησα στο «Ελπίδα», ένα αυτό. Δεύτερον, το μωρό ήταν στο σπίτι άρα δεν ισχύει το μονόκλινο. Τρίτον, στο Καραμανδάνειο βγήκε η ίδια η μάρτυρας που ήμασταν στο ίδιο δωμάτιο και μίλησε στην κυρία Νικολούλη. Τέταρτον, μετά το παιδί, τα ΑΜΕΑ τα βάζουν συνήθως σε μονόκλινα και ήταν δική τους επιλογή, δεν ήταν δική μου. Οπότε πάει και αυτό με τα μονόκλινα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΤΡΑ ΡΟΥΛΑ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ ΑΣΦΥΞΙΑ ΘΑΝΑΤΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ