Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε αμμώδη αβαθή στο λιμάνι της Τήνου, προσάραξε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Super Express» με 456 επιβάτες και 30 μέλη πλήρωμα, κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου του δρομολογίου Ραφήνα, Ανδρος, Τήνος, Μύκονος. Το πλοίο αποκολλήθηκε αυτοδύναμα και κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Τήνου.

Οπως αναφέρει το cyclades24.gr, ξαφνικά οι μηχανές του πλοίου έσβησαν, ενώ βρισκόταν στο λιμάνι του νησιού. Παρά τις προσπάθειες του καπετάνιου, ο οποίος φρόντισε να ρίξει άγκυρα, το ταχύπλοο έπεσε στα βράχια με το μπροστινό του μέρος αφού δεν κατέστη εφικτό να γίνουν οι απαραίτητοι χειρισμοί.

Από το ατύχημα δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί επιβατών και πληρώματος. Το περιστατικό διερευνάται από το Λιμεναρχείο Τήνου, ενώ το Super Express αποκολλήθηκε γρήγορα. Ακολουθεί η διαδικασία της επιθεώρησης του πλοίου για να αποσαφηνιστεί το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί και κατά πόσο είναι αξιόπλοο. Σημειώνεται ότι το ταχύπλοο είχε ξεκινήσει μόλις χθες τα δρομολόγιά του για τη φετινή περίοδο.

Οπως έγινε γνωστό αργότερα, το απόγευμα της Μ. Παρασκευής, οι 187 επιβάτες που είχαν ως προορισμό τη Μύκονο θα επιβιβαστούν στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Superstar» με προορισμό το νησί των Κυκλάδων. Στο καταμαράν «Super Express» επέβαιναν συνολικά 456 επιβάτες και 30 μέλη πλήρωμα. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός και οι επιβάτες με προορισμό την Τήνο επιβιβάστηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του νησιού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA