Μενού
  • Α-
  • Α+

Μία ουσία που λάμβανε η Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο και η οποία φέρεται να έχει βρεθεί ανάμεσα στις ηλεκτρονικές αναζητήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου, φαίνεται πως διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στις τελευταίες ημέρες της άτυχης 9χρονης. Πρόκειται για το φάρμακο φαινοβαρβιτάλη, που συνδέεται άμεσα με την κεταμίνη και βρισκόταν στα φάρμακα που χορηγούνταν στην Τζωρτζίνα. 

Διαβάστε ακόμη: Ρούλα Πισπιρίγκου: Τρικούβερτο γλέντι πέρσι το Πάσχα την ώρα που η Τζωρτζίνα έδινε μάχη στο νοσοκομείο

Όπως αναφέρθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Star πρόκειται για ένα αντι-ελιπιτικό φάρμακο, που λάμβανε η Τζωρτζίνα τις δύο τελευταίες ημέρες της ζωής της στο Αγλαΐα Κυριακού. Μάλιστα όπως σημειώνεται «χαλούσε τα σχέδια της Ρούλας Πισπιρίγκου σε σχέση με την κεταμίνη». Πρόκειται ουσιαστικά για το φάρμακο μειώνει τη δράση της.

«Όταν κάποιος λαμβάνει φαινοβαρβιτάλη αυξάνει την ταχύτητα μεταβολισμού της κεταμίνης. Αυτό σημαίνει ότι η διάρκεια της δράσης της κεταμίνης μειώνεται», αναφέρει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, o ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης

Και συμπλήρωσε: «Η καταστολή του καρδιακού ρυθμού για να προκαλέσει μια έλλειψη οξυγόνου στον εγκέφαλο, θέλεις να διαρκέσει αρκετά. Άρα, θα πρέπει να υπολογίσεις ότι η κεταμίνη, που θα δώσεις, θα μεταβολιστεί πολύ πιο γρήγορα, οπότε πρέπει να προσαρμόσεις και τη δοσολογία».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου την ημέρα που τη συλλαμβάνουν φέρεται να αναζητά στο διαδίκτυο «κεταμίνη» - «κεταμίνη φαινοβαρβυτάλη» - «υδροχλωρική κεταμίνη».

Όσο για ένα από τα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί, το γιατί δόθησε τόσο μεγάλη δόση κεταμίνης στο παιδί, ο κ. Γαλεντέρης εξήγησε πως: «Εγώ θεωρώ ότι δόθηκε για να είσαι σίγουρη για το αποτέλεσμα, αν φυσικά δόθηκε από την ίδια. Σε τέτοια δοσολογία, όμως, όπως προκύπτουν τα δεδομένα, δεν μπορεί να δόθηκε από κάποιον άλλον. Δόθηκε για να προκαλέσει σίγουρα τον θάνατο».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA