Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου για πρώτη φορά εμφανίστηκε χωρίς τη μάσκα της, στους «Πρωταγωνιστές». Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση στον Σταύρο Θεοδωράκη, η Ιωάννα Παλιοσπύρου μιλάει για τη ζωή της πριν και μετά την επίθεση με το βιτριόλι. «Πολύ πόνο. Πολλά ερωτηματικά. Απελπισία. Απλά προσπαθούσα να κρατηθώ στη ζωή. Είμαι λάτρης της ζωής. Θύμωνα όταν άκουγα πως κάποιος έκανε κακό στον εαυτό του. Θυμάμαι μέσα στο νοσοκομείο να σκέφτομαι ''α, τώρα καταλαβαίνω πώς κάποιοι φτάνουν στο σημείο να κάνουν κακό στον εαυτό τους. Θυμάμαι αυτό το συναίσθημα και αυτή τη σκέψη σα να βρέθηκα και εγώ σε αυτό το σημείο. Σου φαίνεται λυτρωτικό. Αυτό σκέφτηκα κι εγώ» τόνισε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στον Σταύρο Θεοδωράκη και πρόσθεσε:

«Πρώτη φορά είδα τον εαυτό μου στον καθρέφτη λίγες ημέρες πριν βγω από το νοσοκομείο. Οι γιατροί και οι ψυχολόγοι με πίεζαν πολλές ημέρες πριν να κάνω αυτό το βήμα. Εγώ δεν ήθελα. Φοβόμουν αυτό που θα αντικρίσω. Δεν είχα δει ούτε καν τα χέρια μου. Το απόφευγα. Προσπαθούσα να κερδίσω χρόνο. 'Ομως έφτασε η ώρα. Ήθελα να έχω δίπλα μου τη γιατρό μου. Θυμάμαι πως στο νοσοκομείο στην τουαλέτα υπήρχε καθρέφτης αλλά ήταν καλυμμένος. Είχα την επιλογή να το κάνω αλλά δεν το έκανα ποτέ. Έφτασε εκείνη η ημέρα, ήρθε η γιατρός μου. Έφερε το μέικαπ και άρχισε να μου το τοποθετεί παντού. Και πρώτη στρώση και δεύτερη στρώση. Μου τοποθέτησε και κάποια γάζες στα δύσκολα σημεία που δεν μπορούσαν να καλυφθούν και μου έδωσε έναν στρογγυλό καθρέπτη. Κοιτάζω τον εαυτό μου για τρία δευτερόλεπτα, κρατάω την αναπνοή μου και λέω ''οκ''. Είδα τα μάτια μου, τις ουλές, τα χείλη μου. Δεν πίεσα τον εαυτό μου πολύ. Κράτησε για μερικά δευτερόλεπτα».

Στη συνέχεια της συνέντευξης η Ιωάννα Παλιοσπύρου μίλησε για το πως είναι η σχέση της με τους άνδρες μετά την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε. «Δεν ένιωθα όχι γυναίκα... δεν ένιωθα άνθρωπος. Ένιωθα πως δεν είχα καν ανθρώπινη μορφή. Οπότε ήταν πολύ μακριά για εμένα εκείνο το βήμα, να σκεφτώ τον εαυτό μου ερωτικά με κάποιον. Πώςς θα πλησιάσεις κάποιον όταν σκέφτεσαι πως η εικόνα σου μπορεί να τον απωθεί ή να τον τρομάζεις. Όταν δεν έχεις μαλλιά, δεν έχεις αυτί δεν έχεις φρύδια. Έχω αποκτήσει μεγάλο μέρος της αυτοπεποίθησης που είχα. Πλέον κοιτάω τον εαυτό μου στον καθρέφτη και λέω ''είσαι όμορφη''. Έχω ξαναχτίσει το συναίσθημα και την αυτοπεποίθηση.

Στο τέλος της εκπομπής η Ιωάννα έκανε μια βόλτα μαζί με τον Σταύρο Θεοδωράκη στην παραλία χωρίς τη μάσκα της. «Πλέον μπορώ να ξεκλέβω χρόνο χωρίς τη μάσκα μου. Δεν μπορώ να είμαι πάντα χωρίς μάσκα. Την φοράω για θεραπευτικούς λόγους. Δεν έχω εξοικειωθεί ακόμα με το πρόσωπό μου. Είμαι σε ένα μεταβατικό στάδιο. Έχει να κάνει με την αποδοχή από τον άλλο που με κάνει και εμένα να νιώθω πιο άνετα. Το επόμενο χειρουργείο έχει προγραμματιστεί σε μερικούς μήνες από τώρα και κάπως έτσι θα πηγαίνουμε. Δεν είναι μόνο αισθητικό το θέμα είναι και λειτουργικό. Δεν είναι πλέον η σκέψη καθημερινή για το τι είχε γίνει. Η ζυγαριά αρχίζει και γέρνει πλέον στη νέα μου εικόνα. Ο χρόνος γιατρεύει τα πάντα. Ισχύει αυτό, το έχω βιώσει. Κοιτάς μπροστά και λιγότερο πίσω».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA