ΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/05/2022 09:35

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Σε τι διαφέρει η ενδονοσοκομειακή από την παράνομη κεταμίνη

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μέσα από τον Κορυδαλλό προτίθεται να ζητήσει χημική ανάλυση της κεταμίνης που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα, ώστε να διαπιστωθεί αν προκειται για την ενδονοσοκομειακή κεταμίνη ή αυτή που χρησιμοποιούν οι τοξικομανείς

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Σε τι διαφέρει η ενδονοσοκομειακή από την παράνομη κεταμίνη
Πηγή: APimages, Facebook (φωτογραφία αρχείου)
Ανάγνωση:

Νέο αίτημα για χημική ανάλυση της κεταμίνης που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα, προτίθεται να καταθέσει η προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου με σκοπό να διαπιστωθεί αν προκειται για την ενδονοσοκομειακή κεταμίνη ή αυτή που χρησιμοποιούν οι τοξικομανείς. Όπως αποκάλυψε το Star η ταυτότητα της ουσίας θα λύσει το μυστήριο της πορείας της. Αν πρόκειται για κεταμίνη που πωλείται παράνομα, τότε καταρρίπτεται ο ισχυρισμός της κατηγορουμένης που επιμένει να ρίχνει τις ευθύνες στους γιατρούς.

Διαβάστε ακόμη: Φέρνει πρόσωπο-κλειδί για κατάθεση ο Δασκαλάκης - Κρίσιμες μαρτυρίες γιατρών, νοσηλευτών του Ρίου

«Έχει μεγάλη σημασία, γιατί έτσι θα μπορέσουμε να εντοπίσουμε την πιθανή προέλευση της ουσίας. Η έρευνά μας εξακολουθεί να έχει ως επίκεντρο το φονικό όπλο. Έχουμε την πληροφόρηση ότι είναι διαφορετική η χημική σύσταση μεταξύ της κεταμίνης που χορηγείται από το νοσοκομείο, καθώς και τις παρόμοιες αντίστοιχες φαρμακευτικές ουσίες που διακινούνται παράνομα», επεσήμανε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης έρευνας θα οδηγήσει στην ανακάλυψη της πραγματικής προέλευσης της ουσίας.

Video Loading...

Αξίζει να σημειωθεί ότι άλλα συστατικά έχει η ενδονοσοκομειακή κεταμίνη και άλλα η παράνομη κεταμίνη που πωλείται σε διάφορες μορφές, από χάπι μέχρι και διάλυμα, σύμφωνα με τους ειδικούς. Όπως επεσήμανε στο Star η καθηγήτρια κλινικής φαρμακολογίας ΑΠΘ, η παράνομη κεταμίνη είναι συνήθως αναμεμειγμένη είτε με διεγερτικά, είτε με καφεϊνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΕΤΑΜΙΝΗ ΠΑΤΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΡΟΥΛΑ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ