Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η τοπική κοινωνία της Καβάλας και ειδικότερα στις Πηγές του Δήμου Νέστου μετά τη γυναικοκτονία που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, με τον 55χρονο που σκότωσε τη 43χρονη σύζυγό του και στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Ο δράστης αφού στραγγάλισε τη σύζυγό του μέσα στο φαρμακείο της, στη συνέχεια κάλεσε την Αστυνομία λέγοντας «έκανα κακό στη σύζυγό μου», όμως, ενώ δεν είχε το προφίλ ενός δολοφόνου, ζήλευε παθολογικά το θύμα!

Διαβάστε ακόμη: Γυναικοκτονία στην Καβάλα: Αυτή είναι η γυναίκα που δολοφονήθηκε από τον άντρα της στο φαρμακείο της

Αρχικά, ο δράστης προσπάθησε να καλύψει τα ίχνη του προσποιούμενος ότι το φαρμακείο δεν θα ανοίξει λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων της γυναίκας του και έπειτα προσπάθησε δίχως αποτέλεσμα να βάλει τέλος στη ζωή του. Σημειώνεται ότι το θύμα δεν έφερε τραύματα από κάποιο αιχμηρό αντικείμενο, εκεί βασίζεται και η εκτίμηση για τον στραγγαλισμό. Επίσης, ο δράστης φέρει τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στα χέρια και το λαιμό, γι’ αυτό και εκτιμάται ότι επιχείρησε να αυτοκτονήσει. Τη διερεύνηση της γυναικοκτονίας έχει αναλάβει η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, ενώ ο 55χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο φρουρούμενος. 

«Ηταν ευγενικός με καλούς τρόπους, δεν μας είχε δώσει τέτοια σημάδια»

Οπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, ο δράστης δεν έδινε την εικόνα του «επικίνδυνου», όμως, όσοι βρίσκονταν στο στενό περιβάλλον του, γνώριζαν ότι ήταν καταπιεστικός και έδειχνε έντονα σημάδια ζήλειας. Μάλιστα, πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η 43χρονη είχε ζητήσει από τον σύζυγό της να χωρίσουν, χωρίς να έχουν προκύψει οι λόγοι, πέρα από το γεγονός ότι ζήλευε παθολογικά τη σύζυγό του. Μάλιστα όπως ανέφερε η θεία της 43χρονης στην εκπομπή T-life, «ξέραμε ότι ήταν αγαπημένο ζευγάρι, σαν αγαπημένη οικογένεια. Ο άντρας της ήταν ένα καλό παιδί, ευγενικός, με καλούς τρόπους. Δεν μας είχε δείξει τέτοια συμπεριφορά. Ξέραμε ότι το τελευταίο διάστημα υπήρχαν οικονομικά προβλήματα και κάποιες εντάσεις, αλλά μέχρι εκεί. Τελευταία ακούσαμε και για το διαζύγιο, όμως δεν ήταν κάτι οριστικό». 

Ο 55χρονος που πραγματοποίησε την 20η γυναικοκτονία στους τελευταίους 17 μήνες ήταν ένας άνθρωπος, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν έδινε δικαιώματα και κρατούσε χαμηλούς τόνους. Δούλευε σε μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία, ενώ στη συνέχεια εργαζόταν ως σύμβουλος ακινήτων real estate. Mε το θύμα είχαν δύο παιδιά, ηλικίας 6 και 10 ετών τα οποία βρίσκονται τις τελευταίες ώρες υπό την εποπτεία των συγγενών τους, προσπαθώντας να μην μάθουν τι έχει συμβεί.  

Ετσι ξεκίνησαν όλα 

Συγκλονίζει την Καβάλα η δολοφονία της 43χρονης φαρμακοποιού από τον 55χρονο σύζυγό της στο φαρμακείο που διατηρούσε η πρώτη. Όλα συνέβησαν μετά το αίτημα της άτυχης 43χρονης προς τον 55χρονο, με τον οποίο είχε αποκτήσει δύο παιδιά, να χωρίσουν. Αυτό, όμως, που του έφερνε σχεδόν σε καθημερινή επαφή ήταν το φαρμακείο της 43χρονης στο οποίο εργαζόταν και ο 55χρονος. Εκεί, άλλωστε, βρέθηκε δολοφονημένη η άτυχη γυναίκα.

Ο 55χρονος δράστης τηλεφώνησε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στην Ασφάλεια Καβάλας και είπε στους αστυνομικούς: «Σκότωσα τη γυναίκα μου». Αμέσως κλιμάκιο αστυνομικών μετέβη στο φαρμακείο της γυναίκας του και αντίκρισε την 43χρονη νεκρή πάνω σε ένα κρεβάτι και δίπλα τον 55χρονο αιμόφυρτο στο πάτωμα. Ο δράστης αυτοτραυματίστηκε με μαχαίρι στο λαιμό και στους καρπούς για να αυτοκτονήσει. Μέχρι αυτή την ώρα νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Καβάλας, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πιθανότατα ο δράστης της έκλεισε με τα χέρια του το στόμα και τη μύτη. Στη συνέχεια, και αφού το θύμα έπεσε νεκρό στο κουζινάκι, το μετέφερε σε μία μικρή κρεβατοκάμαρα που επίσης βρίσκεται στο πίσω μέρος του φαρμακείου. Ο δράστης επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του με ένα μαχαίρι, ενώ όταν άρχισε να αιμορραγεί κάλεσε την Αστυνομία και ομολόγησε την πράξη του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι έχει δύο ανήλικα παιδιά, ηλικίας 6 και 10 ετών.

Αρχικά, ο δράστης προσπάθησε να καλύψει τα ίχνη του προσποιούμενος ότι το φαρμακείο δεν θα ανοίξει λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων της γυναίκας του. Το ζευγάρι έμενε μόνιμα στην Καβάλα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αμυγδαλεώνα. Μια απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων. Για αυτό η 43χρονη είχε και ράντζο στο κατάστημά της, αφού κάποιες μέρες έμενε εκεί. 

Τρίτη γυναικοκτονία μέσα στο 2022

Αυτή είναι η τρίτη δολοφονία που διαπράττεται μέσα στο 2022. Μια 69χρονη γυναίκα στα Ιωάννινα και μια 42χρονη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη δολοφονήθηκαν τους πρώτους μήνες του έτους από τα χέρια των συντρόφων τους. Η νέα γυναικοκτονία που σημειώθηκε στη χώρα μας αργά το βράδυ της Πέμπτης, όπως ανέφερε το kavalapost.gr, είχε να κάνει με τα προβλήματα που αντιμετώπιζε το ζευγάρι και τα οποία δεν είχαν φανεί στο περιβάλλον της οικογένειας να είναι τόσο σοβαρά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA