Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες των αστυνομικών για τους πυροβολισμούς που έπεσαν το πρωί της Πέμπτης στο βενζινάδικο του προέδρου πρατηριούχων Θεσσαλονίκης, Θέμη Κιουρτζή. Οι αστυνομικοί, 30 μέτρα από το πρατήριο υγρών καυσίμων, εντόπισαν ένα Καλάσνικοφ. Το όπλο που βρήκαν οι αστυνομικοί έχει αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., για να γίνει βαλλιστικός έλεγχος αλλά και να γίνει «σκανάρισμα» για γενετικό υλικό των δραστών.

Διαβάστε ακόμηΜύκονος - καταγγελία: Τουρίστρια πλήρωσε 600 ευρώ για 2 κοκτέιλ και μια καβουροπόδαρα - Της χρέωσαν πουρμπουάρ 80 ευρώ

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μια από τις κάμερες του καταστήματος φαίνεται να έχει καταγράψει τη στιγμή της επίθεσης. Ο δράστης που τα ξημερώματα έριξε 8 φορές εναντίον του καταστήματος, αμέσως μετά τους πυροβολισμούς εξαφανίστηκε.

Κλίμα τρομοκρατίας από κυκλώματα

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Θέμης Κιουρτζής, σε δηλώσεις του σχετικά με την επίθεση υπέδειξε ως ηθικούς αυτουργούς, κυκλώματα λαθρεμπορίας καυσίμων και έκανε γνωστό ότι και στο παρελθόν έχει γίνει στόχος επίθεσης, ενώ είναι πεπεισμένος ότι τα περιστατικά συνδέονται.

«Η πράξη αυτή ήταν μια συνέχεια. Πριν από ενάμιση χρόνο είχαμε δεχθεί πάλι επίθεση με χειροβομβίδες. Ως πρόεδρος και της ΠΟΠΕΚ και Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης, έχουμε κάνει αγώνα για την πάταξη του λαθρεμπορίου, δεν είναι τυχαίο ότι και την προηγούμενη φορά η επίθεση πραγματοποιήθηκε μετά από την κατάθεση του νομοσχεδίου και τώρα μετά από τις δηλώσεις μας για την πάταξη του λαθρεμπορίου γίνεται αυτό. Είχαμε ενημερώσει τον πρωθυπουργό για το περιστατικό όταν ήταν ακόμη αρχηγός της αξιωματική αντιπολίτευσης, χωρίς να δώσουμε συνέχεια» τονίζει, σύμφωνα με το GRTimes.

«Φαίνεται ότι κάποιοι από το ελληνικό κράτος συμμετέχουν στην διαιώνιση του ζητήματος και θα πρέπει να αποδείξουν ότι θέλουν να φύγει αυτή η γάγγραινα από την ελληνική πολιτεία. Προτείνω στους Έλληνες καταναλωτές να εμπιστεύονται τους οικογενειάρχες πρατηριούχους και να αγοράζουν νόμιμα καύσιμα γιατί αλλιώς θα είναι κλεφταποδόχοι» λέει, ενώ συμπληρώνει ερωτηθείς για την επίθεση ότι «έχω γίνει στόχος, αν θέλουν να με φάνε ας με φάνε, δεν κάνω πίσω».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA