Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά από έναν ολόκληρο μήνα και πολλές άκαρπες προσπάθειες ανασύρθηκε η σορός του Αντώνη Συκάρη από τα Ιμαλάια. Επόμενο βήμα η αερομεταφορά της στο Νεπάλ, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες 48 ώρες, απ' όπου θα ξεκινήσει η διαδικασία επαναπατρισμού που υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει περίπου 3 εβδομάδες!

«Μετά από έναν ολόκληρο μήνα προσπάθειας και ματαίωσης, η τελευταία ορειβατική αποστολή από Sherpas που ξεκίνησε από το Base Camp στις 9 Μαΐου, κατάφερε επιτέλους να περισυλλέξει και να μεταφέρει με ασφάλεια το σώμα του Αντώνη μέχρι το Base Camp του Dhaulagiri. Επόμενο βήμα αποτελεί η αερομεταφορά του μέχρι την Kathmandu του Nepal.

Ευελπιστούμε ότι μέσα στις επόμενες 48 ώρες οι καιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν την πορεία του ελικοπτέρου μέχρι το Base Camp, καθότι σήμερα απέτυχε η πρώτη προσπάθεια αερομεταφοράς.

Αφού ολοκληρωθεί και αυτό το βήμα, στην Kathmandu θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες επαναπατρισμού τις σορού, που αναμένεται να διαρκέσουν 2-3 εβδομάδες», αναφέρει η ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στη σελίδα του Έλληνα ορειβάτη στο Facebook.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA