ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/05/2022 09:21

Νεκρά παιδιά στη Θεσσαλονίκη - Καπραβέλος: «Εκτός πραγματικότητας ότι φταίει το εμβόλιο - Πιθανότερη η λοίμωξη»

«Δεν είναι συνηθισμένο δύο παιδιά να χάνουν τη ζωή τους. Τα ερωτήματα που έχουμε σαν ιατρική κοινότητα και σαν κοινωνία θα πρέπει να απαντηθούν, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, για να μη δώσουν λαβή σε τέτοιες θεωρίες που δεν έχουν καμία επιστημονική βάση» είπε ο κ. Καπραβέλος

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Νεκρά παιδιά στη Θεσσαλονίκη - Καπραβέλος: «Εκτός πραγματικότητας ότι φταίει το εμβόλιο - Πιθανότερη η λοίμωξη»
Πηγή: Shutterstock
Ανάγνωση:

Η ιατρική κοινότητα είναι προβληματισμένη με τους αδόκητους χαμούς δύο παιδιών που δεν αντιμετώπιζαν κάποιο υποκείμενο πρόβλημα υγείας και κατέληξαν μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από την ημέρα που αμφότερα υποτροπίασαν. Οι αιφνίδιοι θάνατοι, με διαφορά λίγων ημερών, των δύο παιδιών στη Θεσσαλονίκη ηλικίας 3 και 7 ετών «ζητούν» άμεσες απαντήσεις για να μάθουν και οι γονείς επιτέλους γιατί κατέληξαν τα παιδιά τους και για να σταματήσει η παραφιλολογία.

Την ώρα που είναι σε εξέλιξη οι έρευνες για τα αίτια που προκάλεσαν τις απώλειες της 3χρονης Κατερίνας και του 7χρονου Μάριου, στην ΕΡΤ μίλησε ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΕΣΥ της Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο «Γ. Παπανικολάου», διαψεύδοντας ότι οι δύο θάνατοι σχετίζονται με το εμβόλιο έναντι του κορονοϊού. «Με έκπληξη βλέπω και εγώ τέτοιες θεωρίες. Είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα. Εμείς στις ΜΕΘ αυτό το κλινικό σύνδρομο της ανεπάρκειας πολλαπλών οργάνων, με πολύ μεγάλη θνητότητα, το βλέπουμε πολύ συχνά», είπε ο κ. Καπραβέλος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» ανέφερε ότι υπάρχουν πολλά αίτια που κρύβονται από πίσω. Και όπως επισήμανε, ένα λοιμώδες νόσημα οδηγεί σε κατάρρευση το ανοσοποιητικό σύστημα και σε ανεπάρκεια πολλαπλών οργάνων. «Είναι τραγικό το γεγονός. Χρειάζονται απαντήσεις όμως με υπευθυνότητα. Και τα δύο νοσοκομεία, το Παπαγεωργίου και το Ιπποκράτειο έχουν πιθανές κάποιες διαγνώσεις όμως περιμένουν και τα μακροσκοπικά αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, τα οποία δυστυχώς η Θεσσαλονίκη τα στέλνει στην Αθήνα», δήλωσε ο κ. Καπραβέλος. Ο γιατρός και διευθυντής στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» έκανε έκκληση να δοθεί προτεραιότητα στη διενέργεια των σχετικών εξετάσεων για να σταματήσει η παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από τον ξαφνικό θάνατό τους.

Video Loading...

«Η έκκληση η δική μας, παρόλη την ευαισθησία του υπουργείου Υγείας είναι να δοθεί προτεραιότητα» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «όλη αυτή η υπόθεση είναι ένα τραγικό συμβάν που μπορεί να συμβεί ακόμα και σε υγιείς ανθρώπους. Το λοιμώδες αίτιο είναι το πιο συνηθισμένο, αλλά πρέπει να αποδειχθεί».

Και όπως τόνισε ο κ. Καπραβέλος «δεν είναι συνηθισμένο δύο παιδιά να χάνουν τη ζωή τους. Τα ερωτήματα που έχουμε σαν ιατρική κοινότητα και σαν κοινωνία θα πρέπει να απαντηθούν, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, για να μη δώσουν λαβή σε τέτοιες θεωρίες που δεν έχουν καμία επιστημονική βάση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΝΙΚΟΣ ΚΑΠΡΑΒΕΛΟΣ ΘΑΝΑΤΟΙ ΠΑΙΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ